Nyheder30. juli 2010

Harald og Sonja: Forbrydere

Det norske kongepar indrømmer, at de har brudt straffeloven og har flere medskyldige
Sonja og Harald benyttede sig af deres egne pas, til Victorias bryllup i år
Sonja og Harald benyttede sig af deres egne pas, til Victorias bryllup i år
 Foto: All Over

73-årige kong Harald og hans lige så gamle kone dronning Sonja kan i disse dage prise sig lykkelige over, at være dækket af immunitet.

For det er kommet frem, at de i 1968 benyttede sig af falske pas, da de rejste på bryllupsrejse til Hawaii. Og det var ulovligt dengang og er det stadig den dag i dag.

Læs mere: Kong Harald hængt ud som pædofil

- Jeg var hos Oslos politimester, Johan Gjerde, og fik udleveret to pas. Han havde været forudseende nok til at tjekke med Interpol, at de navne de brugte ikke var belastede. Det havde jeg ikke tænkt på, fortæller Kronprins Haralds daværende adjutant, kaptajn Jan August Ørner.

Årsagen til falskneriet var, at det nygifte kronprinsepar ville undgå pressen. Faktisk var det den daværende konge Olav, som tog initiativ til lovbruddet - inspireret af det danske kronprinsepar.

Vores egen dronning Margrethe gjorde nemlig samme lille nummer, da hun skulle på bryllupsrejse med Henrik i 1967.

Læs mere: Madeleine som bikinibabe

Det norske kronprinsepar fik de falske navne Tom og Eva Manstad og fik i al hemmelighed lov til at rejse gennem USA med de nye identiteter.

- Formålet var at slippe uden om pressen og gøre det vanskeligere at finde os. Men denne løsning ville ikke være blevet valgt i dag, siger Kong Harad via sin kommunikationschef Marianne Hagen.


Sponsoreret indhold