Nyheder3. februar 2009

Kong Harald: Hængt ud som pædofil

Det norske kongehus er helt oppe at ringe, efter at en TV-station har klippet regentens nytårstale om, så den får en helt ny betydning
Søde onkel Harald kunne da aldrig gøre et barn fortræd
Søde onkel Harald kunne da aldrig gøre et barn fortræd
 Foto: All Over

Med en smule snilde og en stor portion sort humor har folk fra den norske TV-station NRK P3 haft fingre i kong Haralds nytårstale. Det er der kommet et særdeles underholdende indslag ud af, hvor dronning Margrethes kollega - den siddende konge - fremstår med pædofile tilbøjeligheder.

Det norske kongehus ligger dog langtfra flade af grin over den harmløse joke og har sat alle sejl til for at få fjernet klippet. Videoklippet, der var en del af en større satireserie med titlen "Grovklip", blev derfor i går flyttet fra NRK's hjemmeside.

- Vi har gjort NRK opmærksomme på sagen. Nu er klippet fjernet, siger Marianne Hagen, som er informationschef for det norske hof til kjendis.no.

Royal irettesættelse

Nyhedschefen for TV-stationen fortæller dog, at det ikke var den royale irettesættelse, der fik dem til at fjerne majestætsfornærmelsen.

- Vi var slet og ret ikke klar over, at der fandtes en mundtlig aftale om, hvordan nytårstalen må bruges, fortæller NRK's Barbara Jahn til VG.

Klippet er dog ikke forsvundet fra jordens overflade - du kan se den HER.

Sponsoreret indhold