"X Factor"-vinder skiftede køn: Har kæmpet i årevis for at få børn

Sarah Skaalum Jørgensen, der nu hedder Noah, drømmer om at stifte familie.

Sarah Skaalum Jørgensen, der nu hedder Noah, drømmer om at stifte familie.

Foto: Mikael Rieck

Sarah Skaalum Jørgensen vandt i 2011 "X Factor" som blot 15-årig, men nu er det en anden gevinst, som talentprogramvinderen går efter. 

Den nu 23-årige "X Factor"-vinder, der sidste år skiftede køn og nu hedder Noah, drømmer om at stifte familie med sin to år ældre hustru Sika - det fortæller parret til B.T.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Parret, der har været gift i fire år, fortæller, at det ikke har været nemt for dem at få opfyldt drømmen om børn. 

- Vi er der nu, hvor vi har prøvet på at blive sat i gang med et forsøg 14-15 gange, og under halvdelen af gangene har lykkedes med insemination, og nu har vi sidste forsøg, inden vi går over til reagensglasbehandling, fortæller Sika Skaalum til B.T.  

Sika og Noah fortæller, at de har brugt tre år og 30.000 kr. på fertilitetsbehandling i både det offentlige og private, men drømmen og børn er altså endnu ikke gået i opfyldelse.

Parret er meget åbne omkring deres kamp for at blive forældre og har i den forbindelse startet YouTube-kanalen "Helt almindelige unormale forældre", hvor de deler processen med deres knap 4.500 abonnenter. 

På YouTube-kanalen fortæller de også om Noahs forvandling fra kvinde til mand: Noah har skiftet CPR-nummer og regner med at få fjernet sine bryster i 2019. 

I en af deres videoer fortæller parret, at de startede med at bestille sæd på nettet og hjemme-inseminere, men da det ikke bar frugt, meldte de sig til fertilitetsbehandling i både det offentlige og private. 

- Vi drømmer lidt om det der liv, som andre folk er trætte af. Hvor man ikke får noget søvn og gylp på tøjet og skal ned i institutionen og på skolintra. Det vil vi gerne have, fortæller Sika til B.T.

Selvom Noah har skiftet køn, er det ikke planen, at han skal stå på fødselsattesten som far, men som det, der hedder medmor.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close