Nyheder16. oktober 2016

Hans Pilgaard: Sådan fik han modet tilbage

Efter at have overvundet kræft for anden gang oplevede TV-værten et afgørende vendepunkt i sit liv. Det fortæller han i sin nye bog.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-24549.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
Jorden forsvandt under fødderne på Hans Pilgaard, da han i 2015 blev opereret og behandlet for tarmkræft. Han fik kemobehandling, og i november blev han endelig erklæret rask af lægerne på Rigshospitalet.
Men for bare få måneder siden, den 25. maj, viste en kontrolscanning, at kræften var vendt tilbage. Der var dannet en metastase i leveren. Det fortæller den sympatiske TV-vært i sin nye rørende bog ”Støj og fortielser”. Både Hans' mand Jobbe og de nære venner, heriblandt TV-kollegaen Michèle Bellaiche, støttede ham igennem hele sygdomsforløbet. Men også 53-årige Pilgaards store helt, musikeren Bruce Springsteen, fik en betydning, da Hans og Jobbe tog til koncert med den amerikanske sanger i Oslo i juli, kort efter at Hans var blevet udskrevet fra hospitalet.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-09650.jpg
Pilgaard og hans store kærlighed Jobbe, 27, bkev gift for en måned siden, hvor Jobbe tog efternavnet Pilgaard. (Foto: Claus Poulsen) ”Everything’s gonna be alright”, sang Bruce fra scenen, imens Pilgaard havde armene om sin mand. Den positive sangtekst skabte et smukt øjeblik for Hans, som blev ramt af sin egen virkelighed: – Ikke fordi der ikke kommer mere mørke og modgang, for det gør der. Ikke fordi der ikke kommer flere kontroller og konsultationer fulde af skræk og angst, for det gør der. Ikke fordi vi ikke skal dø en dag – for det skal vi. Men fordi vi skal leve inden. Nu. Lige nu, skriver Hans Pilgaard i sin bog. – Selv om forsikringen havde sagt, at de ikke dækkede, så tog vi derop alligevel. Og det er jeg bare så glad for. Det blev et vendepunkt, siger han til BT. I dag er Hans i forebyggende kemobehandling. – Men jeg er raskmeldt igen. Så jeg er vildt taknemmelig, fortæller han til Billed-Bladet.
https://imgix.seoghoer.dk/9788740036459.jpg
Hans Pilgaards erindringsbog er netop udkommet. (Foto: Politikens Forlag.)
Læs mange flere historier i denne uges SE og HØR, som er på gaden nu.

Sponsoreret indhold