Hans Otto Bisgaard: Jeg savner allerede Jeppe

Gennem hele sit bare 47-årige liv havde Jeppe Bisgaard et nært forhold til sin far Hans Otto Bisgaard. De tog ofte til fodbold sammen, og begges hjerter bankede for Brøndby IF. Her er de sammen i London på West Hams stadion.

Gennem hele sit bare 47-årige liv havde Jeppe Bisgaard et nært forhold til sin far Hans Otto Bisgaard. De tog ofte til fodbold sammen, og begges hjerter bankede for Brøndby IF. Her er de sammen i London på West Hams stadion.

(Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix)

Radioens glade stemme gennem en menneskealder, Hans Otto Bisgaard, har fået en trist tone, efter at han i fredags måtte sige farvel til sin 47-årige søn Jeppe.

Dødsfaldet kom langtfra som en overraskelse, for Jeppe Bisgaard havde i tre år vidst, at den kræft, han havde i hjernen, ville tage livet af ham inden for få år.

Den fodboldgale 47-årige satte sig derfor et mål: At se en sidste VM-slutrunde, selv om den på det tidspunkt stadig lå langt ude i fremtiden. Med undtagelse af finalen blev ønsket opnået.

– Jeg savner allerede at snakke seriøst om fodbold med ham. Vi har haft mange fantastiske oplevelser sammen om fodbold, særligt på Brøndby Stadion, mindes den sørgende far, Hans Otto Bisgaard, der sad ved sin søn i hans Frederiksberg-lejlighed de sidste dage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jeppe Bisgaard og Hans Otto Bisgaard

Jeppe blev et stort navn i dansk hiphop, og hans ellers landskendte far har endda oplevet at blive standset på gaden af en ung mand med et simpelt spørgsmål: ”Er det dig, der er Jeppe Bisgaards far?”. – Så er man stolt, mindes Hans Otto om episoden. (Foto: Ritzau Scanpix)

Glæder sig over hilsner

Fodbold var ikke det eneste, der lå Jeppe Bisgaards hjerte nær. I 90’erne blev han som Jay-B kendt som manden, der bragte hiphop til Danmark. Derfor er det væltet ind med kondolencer til Bisgaard-familien fra store og små navne i musikbranchen, som er blevet til noget takket være den nu afdøde producer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Remee var et af de navne, som blev hjulpet frem på den danske musikscene af Jeppe Bisgaard, og den 43-årige musiker har da også sendt en kærlig tanke til Jay-B via Facebook: – Uendelig trist nyhed, TAK for at være en af de første til at ”show me the ropes”, respekt for alt, hvad du var for hiphop-kulturen i Danmark. (Foto: Peter Grosen)

– Man kan bruge hver eneste anerkendelse, fortæller 72-årige Hans Otto Bisgaard.

– Vi vidste selvfølgelig, at han var afholdt, og at han havde betydet noget for mange.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Mit musikliv har været forankret i andre genrer; alligevel har jeg ved flere lejligheder kaldt Jeppe for min yndlingshiphopper. Jeg har mødt ham som et vanvittigt engageret menneske, der har rørt folk og haft enorm betydning for udviklingen af dansk hiphop, skriver radiovært Alex Nyborg Madsen på Facebook. (Foto: Mikael Rieck)

Hædret med pris

Selv om de sidste måneder af Jeppe Bisgaards liv var ekstra hårde, kunne han da heller ikke lade musikken ligge.

– Han lyttede til meget og blev også ved med at lave musik og beats. Han var aktiv hele vejen med undtagelse af de sidste 14 dage, fortæller Hans Otto, der fredag den 27. juli må gå igennem den modbydelige oplevelse at skulle til sin egen søns bisættelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg har ingen ord for dette tab – vil aldrig glemme dig, JB, skriver Carsten ”Soulshock” Schack på Instagram efter vennens død. (Foto: Thomas Laursen) 

Nogle af dem, der har nydt godt af Jeppe Bisgaards kærlighed til musikken, var Soulshock og Cutfather, som han oprettede pladeselskabet Soulpower Productions sammen med i 1991, og senere var han afgørende for at bringe Outlandish og Malk de Koijn. En enkelt gang producerede Jay-B endda for den amerikanske legende Tupac Shakur.

Det store arbejde gennem mange år blev da også hædret ved de seneste Danish Deejay Awards, hvor Kim Schumacher-æresprisen gik til den kræftsyge hiphopskaber.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close