Nyheder9. august 2023

Hård opstart: Ingen alkohol de første to måneder på flere ungdomsuddannelser

Flere ungdomsuddannelser følger Sundhedsstyrelsen råd om at droppe alkoholen i starten af skoleåret – andre mener ikke, det er det rigtige at gøre
Flere ungdomsuddannelser indfører alkoholforbud de første to måneder af studiestarten.
Flere ungdomsuddannelser indfører alkoholforbud de første to måneder af studiestarten.
 Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Sundhedsstyrelsen med vild udmelding: To måneder uden alkohol

Det bliver en noget anderledes start for de unge på flere gymnasier og erhvervsskoler.

For i stedet for de vante fester med alkohol så følger flere ungdomsuddannelser nu Sundhedsstyrelsen råd om at droppe alkoholen de første par måneder under opstarten.

Det skriver DR.

Det sker blandt andet på Tradium i Randers, hvor der de første to måneder ikke bliver serveret alkohol til skolens fester.

– Eleverne får mulighed for at lære hinanden at kende på en mere ærlig måde, når der ikke er alkohol involveret, siger rektor Else Ravn Rasmussen.

Sundhedsstyrelsens opfordring til at droppe alkoholen i opstarten skyldes en bekymring for danske unges alkoholforbrug, som længe har været til debat.

"Danske unge drikker meget alkohol, og de begynder at drikke tidligt. Vi ved, at alkohol er skadeligt for børn og unge, og at det kan påvirke deres indlæring", stod der i Sundhedsstyrelsens pressemeddelelse tilbage i maj.

Trods opfordringen fra Sundhedsstyrelsen er det ikke noget, man ønsker at følge på Gribskov Gymnasium.

Her er rektor Kristoffer Sidenius overbevist om, at hvis alkoholen bliver droppet til deres fester, så flyttes festen over i privatregi i stedet med alkohol inkluderet, hvor alle ikke er inviteret.

Den påstand er Niels Sandø, enhedschef i Sundhedstyrelsen, ikke enig i.

– Den idé er lidt i samme stil som fortællingen om, at det er bedst, at børn lærer at drikke hjemme. Men dem, der lærer at drikke hjemme, er også dem, der drikker tidligst og mest, fortæller han.

Sponsoreret indhold