Nyheder25. maj 2023

Sundhedsstyrelsen med vild udmelding: To måneder uden alkohol

I en pressemeddelelse kommer Sundhedsstyrelsen med en opfordring til unge og deres forældre, som handler om alkohol
Slut med at bunde.
Slut med at bunde.
 Foto: Scanpix Denmark

Glem bajere, bongs og tequilashots, hvis du er ung, der snart skal starte på eller er i gang med en uddannelse.

For Sundhedsstyrelsens seneste pressemeddelelse siger i grove træk, at unge drikker for meget, og at der helst skal ske en ændring.

- Danske unge drikker meget alkohol, og de begynder at drikke tidligt. Vi ved, at alkohol er skadeligt for børn og unge, og at det kan påvirke deres indlæring, skriver de og fortsætter:

- Derfor er det vigtigt, at vi får ændret den nuværende alkoholkultur, der har fokus på at drikke sig fuld, og i stedet får en festkultur, der har fokus på det sociale, og som kan inkludere alle elever. Også de elever, der ikke har lyst til at drikke.

Ordene kommer fra enhedschef Niels Sandø, som bliver bakket op af både Danmarks Grundforskningsfront og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Helt konkret lyder opfordringen, at der ikke skal være alkohol i den første tid efter sommerferien.

Der skal stadig være fester og sjov og ballade - bare uden alkohol.

Samtidig kommer styrelsen med en appel til de unges forældre:

- Vi håber, at man som forælder vil støtte aktivt op om indsatsen. Vi ved, at forældrenes holdning har stor betydning for deres barns alkoholvaner.

- Derfor indeholder brevet også en opfordring til, at skolerne og de nye elevers forældre taler sammen om, hvordan de i fællesskab kan styrke skolens bestræbelser om at etablere gode fællesskaber. Altså fællesskaber, hvor alle elever kan føle sig trygge og velkomne, og hvor sociale arrangementer ikke har alkohol som omdrejningspunkt

Sponsoreret indhold