Gymnasium nægter berusede elever adgang til længeventet gymnasiefest

På Gladsaxe Gymnasium er det slut med at komme beruset til gymnasiefest.

På Gladsaxe Gymnasium er det slut med at komme beruset til gymnasiefest.

Lærke Posselt/Ritzau Scanpix

Det bliver ikke i aften.

De ord har flere mødt, når de har forsøgt at komme ind på diverse diskoteker og barer.

Men hvor de ord før kom fra dørmænd på Arch, Old Irish og Crazy Daisy. Kan elever på Gladsaxe Gymnasium også få samme besked, når de skal til gymnasiefest.  

Corona satte en stopper for gymnasiefesterne, og efter halvandet år uden – vender de endelig tilbage.

Dog bliver det ikke helt, som det var tidligere. Øl, cider og shots til forfesterne bliver nærmest forbudt, og der skal ikke meget mere end én til for at få en afvisning i døren.

Kan kræve pust i alkometeret

Gymnasiet har sat en maksgrænse for, hvor høj en promille elever må have for at komme ind til festen.

Hvis eleverne i døren bliver mistænkt for at have en for høj promille, kan de blive tvunget til at tage en test, der kan vise promillen.

For at eleverne skal blive lukket ind til festen, skal de nemlig kunne afgive en test, der viser, at deres promille ligger under 0,5.

Og det falder langt fra i god jord hos gymnasiets elever.

- Jeg synes, at det er meget voldsomt. At drikke fire-fem øl til en opvarmningsfest betyder jo ikke, at man er plørefuld. Det her sender et klart budskab fra ledelsen om, at man ikke stoler på os elever, og det er virkelig ærgerligt. De burde i stedet vise os tillid, siger 3.g´eren Theis Jørgensen til Berlingske.

Undersøgelser viser, at mere end 50 procent af unge mellem 15 og 25 år har prøvet at føle sig tvunget til at drikke, og det er blandt andet også den undersøgelse, der har fået Gladsaxe Gymnasium til at skride til handling.

- Det her er jo et kæmpe stort dilemma, men vi er helt oprigtigt bekymrede for de unges festkultur. Vores erfaring har vist, at elever kom for berusede til festerne. Vi vil jo gerne arbejde sammen med dem om en ansvarlig alkoholkultur. Samtidig er det jo skolen, der sætter rammerne for festerne, siger skolens rektor, Eva Krarup Steensen, til Berlingske.

Elever demonstrerer

Skolens elever synes, det er uretfærdigt med det nye reglement, og derfor demonstrerede flere hundrede af gymnasiets elever mod festen, der skal afholdes i dag.

- ”Festen får elevtab – hvis ik’ I styrker fællesskab!”, lød det ifølge Berlingske blandt andet fra eleverne.

De nye regler træder for første gang i kraft til aftenens fest, og gymnasieeleven Theis Rasmussen fortæller ydermere til Berlingske, at det ikke bliver som før.

- Vi har glædet os i halvandet år. Det fede ved at skulle til gymnasiefest er lige så meget at mødes inden, spille spil og bygge en stemning op. Det er ikke det samme med de her nye regler, hvor man skal være bange for, om man har drukket for meget til at kunne komme ind til festen.

Demonstrationerne rykkede ikke på skolens beslutning om et maks 0,5-promillekrav. Og derfor står Gladsaxe Gymnasium klar med alkometeret, når den længeventede fest senere i dag skydes i gang.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close