Drikker du for meget alkohol? Tag testen her

Drikker du for mange bajere og drinks i weekenderne? Kræftens Bekæmpelse har lavet en helt ny kampagne, der hedder: Drop de ligegyldige genstande. Tag en test i artiklen.

Drikker du for mange bajere og drinks i weekenderne? Kræftens Bekæmpelse har lavet en helt ny kampagne, der hedder: Drop de ligegyldige genstande. Tag en test i artiklen.

Foto: MEGA

Har du nogensinde overvejet om du hælder lidt for meget indenbords i weekender og på hverdage? Så er svaret med stor sandsynlighed, ja.

Faktisk drikker voksne danskere i gennemsnit 9,5 liter ren alkohol om året. Det svarer til mere end 12 øl om ugen.

Det kan føre til en række sygdomme og øge risikoen for f.eks. kræft. Hvert år får mindst 1800 danskere kræft på grund af alkohol.

Derfor har Kræftens Bekæmpelse lavet en kampagne, der hedder ´Drop de ligegyldige genstande´, hvor man kan se en række videoer og tage en sjov - eller skræmmende - test, hvor man kan se, hvor let eller svært, det er at droppe de overflødige genstande i løbet af ugen.

Tag testen her.

- Vi ved, at der er mange, der drikker mere end de skal, hvis de skal have en lav risiko for at blive syg. Man kan sige, at alkoholen øger risikoen for en lang række sygdomme, bl.a. kræft. Ca. 5 pct. af alle kræfttilfælde skyldes alkoholforbrug, siger Peter Dalum, projektchef i Kræftens Bekæmpelse til sh.dk.

Han forklarer, at der derudover er over 60 forskellige sygdomme, som er relateret til alkoholforbrug.

- Der er syv forskellige former for kræft, der er relateret til alkohol. Så er det mund, svælg, strube og halskræft. Det er også kræft i leveren, hvor det bliver nedbrudt, og så er det tarmkræft og brystkræft også, siger Peter Dalum.

På Kræftens Bekæmpelses kampagnehjemmeside kan man også se: 'Syv tips til at droppe de ligegyldige genstande´.

Her kan man også se myter om alkohol og, hvordan man laver alternative drinks uden alkohol.

Flere end 800.000 danskere drikker over Sundhedsstyrelsens anbefalede grænse på syv genstande om ugen for kvinder og 14 for mænd.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close