Gulddrengs storebror stiller op i "Danmark har talent"

Gulddreng har det borgerlige navn Malte Ebert.

Gulddreng har det borgerlige navn Malte Ebert.

Foto: Dan Mariegaard

I aften stiller vokalgruppen Sono fra Aarhus op i TV 2's "Danmark har talent", og i front står 32-årige Jonas Ebert, der har en meget berømt lillebror. 

Det er 23-årige Gulddreng, hvis borgerlige navn er Malte Ebert, der er i familie med Sono-medlemmet. Det skriver TV 2

Jonas Ebert, der er uddannet læge, er medlem af den 24 mand store vokalgruppe Sono, som altså stiller op i denne aftens udgave af "Danmark har talent".

Ebert fortæller til TV 2, at Gulddreng lige nu er i Los Angeles, men at hitsangeren støtter op om sin storebrors deltagen i talentshowet. 

- Han har varmet op for Sono, da vi udgave en CD i 2011 og har hørt mange koncerter gennem tiderne. Han synes, det er alletiders, at vi stiller op, siger Jonas Ebert til TV 2

Ebert-brødrene er vokset op i et hjem med klaver nær Vejle, og noget af det, begge brødre har fået med hjemmefra, er troen på dem selv. 

- Der har altid været en ubetinget støttet. Vores forældre har indgydet en selvtillid i os, og det er jo også det, der kendetegner Gulddreng allermest. Det bunder i virkeligheden nok i karaktertræk, som både Malte og jeg har. Vi tror på os selv, og det vi gør, fortæller Jonas Ebert til TV 2

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget. 

Du kan se "Danmark har talent" i aften kl. 20 på TV 2 - se et klip fra programmet hos TV 2

I starten af februar gav Gulddreng sin sidste koncert nogensinde i Royal Arena på Amager i København

Det hele begyndte egentligt som en billig joke: Kunne man skabe en musikstjerne herhjemme med hjælp fra et par solbriller, en eksotisk accent og en håndfuld kække bemærkninger?

For to år siden iførte Malte Ebert sig de mørke solbriller og den eksotiske accent og de kække bemærkninger - han blev til Gulddreng - og på rekordtid blev han uden sammenligning det største fænomen i dansk musik i nyere tid.

Han nåede til tops med hits som Model”, ”Se mig nu”, ”Drikker for lidt” og ”Ked af det”, og han nåede sågar at blive genstand for Lars Løkke Rasmussens nytårstale.

Den 02.02.18 gav Gulddreng så sin første og sidste koncert i Royal Arena foran 11.000 gæster. Koncerten var Gulddrengs allersidste. Solbrillerne er lagt – accent og kække bemærkninger er fortid. Musikfænomenet er nemlig forbi efter to vilde og hæsblæsende år.

Gulddreng har været lidt af et fænomen siden har brød igennem med sangen \

Gulddreng til Elle Style Awards. Foto: All Over Press

Med andre ord er det tid til at gøre status for Malte Ebert, der stammer fra den lille by Ankjær ved Vejle. På sin Instagram-profil takker han nu sine mange tusinde fans, der har fulgt og støttet ham på den usædvanlige rejse de sidste to år:

- Fredag morgen stod jeg på scenen i Royal Arena og tænkte tilbage på de sidste to år af mit liv. To år hvor jeg har forsøgt at være to forskellige personer. Jeg har oplevet og opnået mere end jeg nogensinde havde forestillet mig var muligt, og det hele på så kort tid at jeg knapt nok nåede rigtig at nyde det imens det stod på. Da jeg stod der på scenen, med ryggen til min dumme fætter Emil (ham som er kendt for at give finger), gik det for alvor op for mig, hvor surrealistisk det hele har været, skriver Malte Ebert på sin Instagram-profil.

 

Fredag morgen stod jeg på scenen i Royal Arena og tænkte tilbage på de sidste to år af mit liv. To år hvor jeg har forsøgt at være to forskellige personer. Jeg har oplevet og opnået mere end jeg nogensinde havde forestillet mig var muligt, og det hele på så kort tid at jeg knapt nok nåede rigtig at nyde det imens det stod på. Da jeg stod der på scenen, med ryggen til min dumme fætter Emil (ham som er kendt for at give finger), gik det for alvor op for mig, hvor surrealistisk det hele har været. Om lidt ville salen blive fyldt med 11.000 mennesker der var kommet for at tage afsked med noget der startede som en joke. En joke, der pludselig voksede sig så stor at @larsloekke citerede den i sin nytårstale, og pludselig tog masken af og afslørede at det i virkeligheden var ham der stod bag den mystiske og fucking dejlige @djguldsmed. Jeg kan slet ikke forklare hvordan det hele har været, men til gengæld kan jeg takke alle der har støttet, hjulpet og fulgt med i dette skøre eventyr. Et eventyr om en lille grim ælling fra Vejle, der en dag blev til en stor og åndssvag dreng med solbriller, halskæder og ringe af guld. Tusind tak alle sammen. Jeg havde aldrig, aldrig klaret det uden jer

Et opslag delt af @ malteebert den

Han tilføjer:

- Om lidt ville salen blive fyldt med 11.000 mennesker der var kommet for at tage afsked med noget der startede som en joke. En intern joke, der pludselig voksede sig så stor at @larsloekke citerede den i sin nytårstale, og pludselig tog masken af og afslørede at det i virkeligheden var ham der stod bag den mystiske og fucking dejlige @djguldsmed.

- Jeg kan slet ikke forklare hvordan det hele har været, men til gengæld kan jeg takke alle der har støttet, hjulpet og fulgt med i dette skøre eventyr om en lille grim ælling fra Vejle, der en dag blev til en stor og åndssvag dreng med solbriller, halskæder og ringe af guld.

Gulddreng sammen med Finn Damer.

Gulddreng med sin hund Finn, der har sin egen Instagram-profil (med over 20.000 følgere). Foto: All Over Press

- Tusind tak alle sammen. Jeg havde aldrig, aldrig klaret det uden jer, lyder det til sidst fra Gulddreng.

Gulddreng nåede i sine to år at lave 11 tracks til dato, hvor otte alle nåede at blive nummer 1 på hitlisten.

Hans sange talte blandt andet ”Model”, ”Se mig nu”, ”Nemt”, ”Guld jul”, ”Ked af det”, “Utro", ”Censor” ”Lyvesangen” og ”Legende”.

Tilsammen har de i alt 11 sange haft mere end 70 mio. afspilninger på Spotify, og Gulddreng nåede desuden at vinde flere priser: Danish Music Awards 2016 (Årets Publikumspris), Guldtuben 2016 (Årets sang), Zulu Awards 2017 (Årets nye navn), Zulu Awards 2017 (Årets hit) samt GAFFA-Prisen 2017 (Årets nye danske navn).

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close