Nyheder19. august 2023(opd. 21. august 2023)

Børnene går forrest i Pride-prade: Det har fået Sørine Gotfredsen til at rase

I dag går regnbuebørn forrest, når det farverige Copenhagen Pride Parade skydes i gang - og det er alle bestemt ikke tilfredse med

Se billederne: Copenhagen Pride Parade

Regnbueflag, glimmer og farverige kostumer vil i dag slange sig gennem Frederiksberg og København, når det traditionsrige Copenhagen Pride Parade-optog løber af stablen.

Og som noget helt nyt vil de allermindste i dag føre an.

Det er således børn fra lgbt-familier, der går forrest i det farverige optog, og det er faldet Sørine Gotfredsen for brystet.

Samfundsdebattøren og sognepræsten siger i et interview med Berlingske, at der er tale om et ”smart markedsføringstrick”:

- Børn er nogle helt indlysende brikker i den ideologiske diskussion om, hvad køn er. Samtidig er de søde og signalerer uskyld og naturlighed, og dem, der bruger børn på den måde, bestræber sig på selv at fremstå som sådan. Men i mine øjne virker det stik modsat, siger hun i artiklen.

Hun mener grundlæggende, at børn bør holdes ude af den slags:

- Man trækker noget seksuelt og politisk ned over børnene. Hele lgbt+-bevægelsen er gennemsyret af politik og ideologi, og børnene bliver gidsler i det, siger hun.

Ordene fra Sørine Gotfredsen klinger dog hult, hvis man spørger Lars Henriksen. Han er politisk forperson for Copenhagen Pride, og han fastslår overfor Berlingske, at børnene bestemt ikke bruges som et ”smart markedsføringstrick”:

- Det kunne vi aldrig drømme om. Det handler om, at der altid har været mange børn med i priden, men vi ved også, at nogle børn synes, ruten er for lang. Vi forsøger hele tiden at lytte til de behov, og det har vi gjort i år, så børnene ikke skal blive utålmodige. Det er bare et ekstra tilbud, siger han til Berlingske.

Årets parade skydes i gang kl. 13 på Frederiksberg Rådhus, og optoget når efter planen Rådhuspladsen klokken 16.

Sponsoreret indhold