Nyheder2. januar 2016

Gadedrengen Thomas Bo begejstret for politirolle

For instruktøren Per Fly var det lidt af en ønskeposition, han sad i, da han kunne tilbyde Thomas Bo Larsen en rolle i tv-serien "Bedrag"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bedrag_dm-142.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Selv om han har været med i flere film og tv-serier, har Thomas Bo Larsen oplevet at blive castet i den samme slags rolle igen og igen.

Derfor var det med stor begejstring, at skuespilleren sagde ja til at spille med i DR-dramaet "Bedrag". Her springer han nemlig ud i rollen som efterforsker og familiefar.

- Jeg har jo altid siddet bag i politibilen i mine roller. De seneste 25 år, har jeg spillet kriminel. Det har været min store drøm længe at prøve noget andet, så jeg tog i mod rollen med kyshånd, fortæller Thomas Bo Larsen til Ritzau Fokus.

Det var Per Fly, der er konceptuerende instruktør og står bag de to første afsnit af serien, der mente, at Thomas Bo Larsen var den rigtige til rollen.

- Thomas Bo og jeg har kendt hinanden, siden vi var unge og har lavet mange sjove ting sammen. Da jeg læste manuskriptet, tænkte jeg, at det her kunne blive en voksen Thomas Bo. Den rolle kunne blive ham i en ny version, fortæller Per Fly og fortsætter:

- Det, synes jeg, var attraktivt, for jeg holder meget af ham, men jeg synes også længe, han har haft rollen som den der gadedreng. Den ville jeg gerne tage ud af ham, og det projekt var han heldigvis med på, siger instruktøren.

For Thomas Bo Larsen er det ikke bare første gang, han skal spille "den gode". Rollen som efterforskeren Mads, der kommer på sporet af en sag, der er langt større og mere farlig, end han kan forestille sig, er også den mest omfattende, han har påtaget sig.

- Jeg blev lidt forvirret, da jeg fik at vide, at jeg skulle spille rollen i to år. Men samtidig tænkte jeg, at det nok er den eneste chance, jeg får for at bevise, at jeg også kan spille noget andet end kriminel. Og det har været en stor gave at få lov at gå så dybt ned i en rolle, siger Thomas Bo Larsen.

"Bedrag" er allerede i gang med at optage sæson to, og det betyder, at Thomas Bo har haft masser af tid til at lære sin rolle at kende og finde ud af, hvem han er. For selv om hans rolle er den gode i et virvar af magtsyge mennesker og falske intentioner, er han ikke den gængse helt.

- Jeg bryder mig ikke om arketypiske helteroller, og sådan en er han heldigvis ikke. Han har mange skæve sider, og han er også en knudemand. Det eneste, der interesserer ham, er hans syge kone, hans børn og hans arbejde. Det er jo sådan for mange mænd, at det, der virkelig betyder noget, det er familien, og hvis den skrider, så ryger de helt på røven, fortæller skuespilleren og uddyber.

- Her er der lagt meget vægt på hans følelser i forhold til familien, og det synes jeg var fantastisk dejligt. Han har også en hård side, han er kold og kynisk på arbejdet. De to yin og yang-sider har været virkelig interessante at arbejde med, siger Thomas Bo Larsen.

"Bedrag" have premiere på DR1 fredag den 1. januar.

Sponsoreret indhold