Nyheder15. november 2016

Fryser-mordet: Naboerne i chok

På Reberbanen i Aabenraa, hvor de tre lig blev fundet i en fryser, synes naboerne stadig, det er ubehageligt at gå forbi den politiafspærrede dør.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fr_0.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Beboerne i Aabenraa er stadig chokerede og rystede over det makabre fund, politiet sidste søndag gjorde på en adresse i den sønderjyske by.

Ligene af den 27-årige kvinde Sherin Mohamad og hendes to døtre på syv og ni år dukkede op i en kummefryser i familiens hjem.

Kort efter det formodede drabstidspunkt flygtede børnenes far, den 33-årige Hamid Mohamad, ud af landet. Han er nu sigtet og efterlyst af politiet for drabene på sin tidligere hustru og sine to døtre.

– Det er jo forfærdeligt. De stakkels børn er døde, og konen er død. De har været oppe at besøge mig én gang. Men de kunne hverken tysk eller engelsk eller dansk, så man kunne jo ikke komme i forbindelse med dem. Så det var et kort besøg, lyder det til SE og HØR fra en ældre kvinde, der bor i lejligheden lige over det makabre gerningssted.

Også den dræbte kvindes nabo er fortsat påvirket.

– Det er så forfærdeligt og meget dramatisk. Men jeg er ved at have vænnet mig til at gå forbi hendes dør, lyder det fra Jonna Meier.

– Jeg kendte hende kun fra gangen, hvor jeg hilste på hende og sagde: ”Goddav”, når jeg gik forbi. Ellers holdt både hun og børnene sig mest for sig selv. Det er jo heller ikke let, når der ikke bor andre børn i ejendommen, fortsætter hun.

Sherin kom sidste sommer til Sønderjylland fra Syrien sammen med sin eksmand. Parret var separeret, og han boede for sig selv i en lejlighed i Bylderup- Bov 30 kilometer fra Sherins og børnenes lejlighed i centrum af Aabenraa.

Og tragedien påvirker også beboere i Bylderup-Bov. En af de berørte er Inken Bonnichsen, der var nabo til Hamid Mohamad.

– Jeg kan ikke forstå det. Han må jo være gået i stykker indeni. Han var ellers så venlig at snakke med. Jeg snakkede ofte med ham, og jeg vinkede til konen og børnene, når de kom på besøg hos ham. Det var sådan nogle små, kønne børn, fortæller den ældre kvinde, da hun inviterer SE og HØR ind i sit hjem.

– Når jeg gik forbi hans dør, vinkede han altid efter mig og ville have, at jeg skulle komme ind. Jeg har været inde hos ham et par gange. Han ville altid byde på noget at spise eller drikke, og han var meget gæstfri.

Inken Bonnichsen har aldrig følt sig utryg i ejendommen i Bylderup-Bov, hvor der bor flere syriske flygtninge. Men den uhyggelige tragedie påvirker hendes nattesøvn.

– Jeg drømmer om det om natten. Så vågner jeg pludselig og tror, der er nogen, der har banket på døren. Men der er jo ingen, siger en utryg Inken Bonnichsen til SE og HØR.

Sponsoreret indhold