Nyheder24. marts 2009

Fru Fogh: Giver folkeskolen dumpekarakter

Anne-Mette Rasmussen anbefaler privatskoler. Her er lærerne mere engagerede, mener hun
Anne-Mette tog for nylig selv en rejse tilbage til sin skoletid på Holbæk Private Realskole, da hun deltog i "Den store klassefest" på TV2
Anne-Mette tog for nylig selv en rejse tilbage til sin skoletid på Holbæk Private Realskole, da hun deltog i "Den store klassefest" på TV2
 Foto: Jacob Ljørring

Efter statsministerfruens store forvandling under og efter sin deltagelse i "Vild med dans", er hun for alvor begyndt at tage bladet fra munden. Først fortalte hun i Berlingske Tidende, at hun ikke gad høre om finanskrisen derhjemme.

Derefter opfordrede hun børn til at prøve at drikke i sin brevkasse i ugebladet Familie Journal, og hun gav da også de rige en omgang, da hun sagde, at mange rige ikke er nærværende nok over for deres børn.

I næste uges blad kritiserer hun den folkeskole, som hendes mand sammen med undervisningsministeren har ansvaret for.

Hun blæser nemlig højt og flot på det offentlige skolevæsen og anbefaler privatskoler, hvor hun blandt andet mener, at lærerne er mere engagerede, og ånden er bedre. Det gør hun i sin brevkasse i Familie Journal til en farmor, der er bekymret over sit barnebarns konfliktfyldte skolegang.

- Det er en fuldkommen grotesk historie, og det er ubegribeligt, at nogle mennesker kan være så negative over for at hjælpe et barn. Hans lærere må have sovet i timen. Det er fuldstændig uanstændigt, at der har fundet grov mobning sted, uden at nogen har taget affære. Jeg ved ikke, hvilke muligheder I har for at finde en - anden - privatskole, skriver Anne-Mette.

Valgte selv privatskoler
Anne-Mette Rasmussen og statsministeren gav også selv det røde kort til folkeskolen og sendte deres egne børn på privatskole.

- Hele ånden er anderledes på privatskoler. Lærerne bekymrer sig om eleverne og tager tingene mere alvorligt. Ofte er det jo sådan, at børn begynder i folkeskolen og så senere flytter til en privatskole, hvis der opstår et behov for skoleskift, siger Anne-Mette Rasmussen, der også selv har gået på privatskole.

Sponsoreret indhold