Nyheder13. april 2015

Fredes livvagt sigtes efter brokørsel

En af kronprins Frederiks livvagter sigtes efter kørsel over lukket Storebæltsbro
Af af
Kronprins Frederik talte usandt om eftermiddagens tur over den lukkede Storebæltsbro.
Kronprins Frederik talte usandt om eftermiddagens tur over den lukkede Storebæltsbro.
 Foto: René SchützeEn af kronprins Frederiks livvagter sigtes nu for overtrædelse af færdselsloven efter den meget omtalte tur over den lukkede Storebæltsbro i januar måned.

Det rapporterer Radio 24 Syv.

LÆS OGSÅ: Taget i at lyve: Kronprinsen er "ked af det skete"

På grund af voldsom storm var broen lukket fra lørdag eftermiddag den 10. januar klokken 14 til natten til søndag den 11. januar klokken 04.00.

På begge sider af broen holdt bilister i lange køer, men det forhindrede ikke kronprinsen i at forcere den ellers lukkede bro.

Det skete hele to gange.

Første gang lørdag omkring klokken 15.15 og igen natten til søndag klokken 02.53.

Kronprinsen skulle fra lørdag klokken 17 deltage i showet "Sport 2014" i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor han blandt andet skulle overrække en pris.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen taget i løgn: "Vi nåede det lige før, de lukkede broen"

Hvis han ikke kronprins Frederik havde kørt over den ellers lukkede bro, var han ikke nået frem til "Sport 2014".

Oprindelig sagde kronprinsen ved ankomsten til Herning, at han nåede over broen umiddelbart, inden den blev lukket, selv om han passerede broen hele fem kvarter efter lukningen om eftermiddagen.

Efter et døgn radiotavshed fra kongehuset, hvor de sociale medier flød over med overvejende fordømmelser af kronprinsens to ulovlige ture over Storebælt, krøb den kommende konge til korset og undskyldte for at have blæst på alle regler.

- Kronprinsen er ked af, det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen. Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager Kronprinsen, sagde kommunikations- og pressechef for kongehuset, Lene Balleby, tilbage i januar.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik til grin på sociale medier efter bro-løgn

Også Politiets Efterretningstjeneste (PET), der har ansvaret for kronprinsens sikkerhed, beklagede i januar overtrædelsen.

- PET kan bekræfte, at Krone 7, fulgt af PET-livvagter, fik adgang til at passere Storebæltsbroen, selvom den var lukket for biltrafik på grund af storm. Det er PETs ansvar at varetage sikkerheden i sådanne situationer, og denne passage burde naturligvis ikke være sket. PET beklager og vil nu gennemgå de relevante procedurer på området, lød det i en pressemeddelelse fra PET.

Livvagten er sigtet, fordi han sad bag rattet i den PET-bil, der fulgte efter Krone 7, da den passerede Storebæltsbroen.

Sponsoreret indhold