Taget i at lyve: Kronprinsen ’er ked af det skete’

Kørte to gange over stormlukket bro uden tilladelse

Kørte to gange over stormlukket bro uden tilladelse

Foto: Peter GrosenKronprinsen tager nu bladet fra munden og undskylder, at han to gange i weekenden kørte over Storebæltsbroen - til trods for, at kronprinsen ikke havde den fornødne tilladelse til at passere broen, der var lukket på grund af storm.

Det sker i en pressemeddelelse, som kongehuset har sendt ud.

Heri erkender kronprins Frederik, at det var en forkert beslutning at krydse den lukkede bro.

- Kronprinsen er ked af, det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen. Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager Kronprinsen, siger kommunikations- og pressechef for kongehuset, Lene Balleby, ifølge Ritzau.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen taget i løgn: Vi nåede det lige inden broen lukkede

Kronprinsen passerede den stormlukkede bro to gange - første gang omkring kl. 15:15, da han i sin 'Krone 7' var på vej mod Herning, hvor årets sportsgalla fandt sted. Til Her & Nu udtalte kronprinsen, at "vi nåede det lige et minut i lukketid", men det var altså usandt. Broen havde på det tidspunkt været lukket i en time.

Anden gang kronprinsen passerede Storebæltsbroen var klokken 02:53 natten til søndag, da han var på vej hjem efter sportsgalla-showet. På dét tidspunkt var broen stadig lukket. Den åbnede først en time senere.

Også Politiets Efterretningstjeneste (PET) beklager nu, at de lod 'Krone 7' passere den lukkede bro. Der sker i en pressemeddelelse, som PET udsendte tidligt mandag eftermiddag.

- PET kan bekræfte, at Krone 7, fulgt af PET-livvagter, fik adgang til at passere Storebæltsbroen, selvom den var lukket for biltrafik på grund af storm. Det er PETs ansvar at varetage sikkerheden i sådanne situationer, og denne passage burde naturligvis ikke være sket. PET beklager og vil nu gennemgå de relevante procedurer på området, står der i pressemeddelelsen.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close