Nyheder24. april 2023

Frederiksbergborgmester vil beholde ulovlig Irma-flise: - Den ser megafed ud

Under stor mystik blev en flise på Frederiksberg Allé skiftet ud med en mosaik af Irma-pigen natten til søndag. Borgmester i kommunen kalder det for ”civil ulydighed”, men mener, det ville være ærgerligt at fjerne den igen
Mandag morgen har by-, kultur-, og miljøforvaltningen sat afspærringscylindre op ved mosaikflisen - nu skal lokalpolitikerne afgøre, om den skal blive liggende. 
Mandag morgen har by-, kultur-, og miljøforvaltningen sat afspærringscylindre op ved mosaikflisen - nu skal lokalpolitikerne afgøre, om den skal blive liggende.
 Foto: Miklas Ravn Campbell

Søndag morgen lå værktøjet stadig smidt på den ikoniske strækning på Frederiksberg Allé, hvor man almindeligvis finder portrætter af folkekære, danske skuespillere.

Og mandag morgen er redskaberne udskiftet med to kegler, så folk ikke overraskes over den splinternye fortovsudsmykning, der pludselig er dukket op.

Ved siden af fandt frederiksbergborgere på spadseretur desuden en helt frisknedlagt flise med mosaikmotiv.

De knuste stykker sten udgør butikskæden Irmas velkendte logo – den såkaldt Irma-pige med blå kjole, sløjfe i håret og indkøbskurv under armen.

Smuk hyldest eller blot hærværk? Selv borgmesteren er splittet over det værk, der natten til søndag er lagt ned på Frederiksberg Allé. 
Smuk hyldest eller blot hærværk? Selv borgmesteren er splittet over det værk, der natten til søndag er lagt ned på Frederiksberg Allé.
 Foto: Miklas Ravn Campbell

Dur ikke, at man graver fliser op

Det er ukendte personer, der i nattens mulm og mørke har været på spil. Og selvom denne slags spontane flisenedlæggelser kan ses som regulært hærværk – da der ikke på forhånd er indhentet tilladelse fra kommunen – så bør man overveje at lade den blive i bybilledet.

Det mener Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S).

- Det dur ikke, hvis vi har en by, hvor folk begynder at grave kommunens fliser op og lægge egne ned. Punktum. Nyt afsnit. Når det er sagt, så synes jeg, den ser megafed ud. Og jeg er også stor fan af Irma og er ked af, at den lukker, og det er mange andre Frederiksberg-borgere også. Samtidig synes jeg, det er fedt med mere kunst i byen, har borgmesteren udtalt til TV 2 Kosmpol.

Det er altså en lettere splittet borgmester, der forholder sig til det ulydige mosaikportræt af Irmapigen.

Taler for at beholde den

Det er derfor også Michael Vindfeldt, der har bedt forvaltningen for by-, kultur, - og miljø for at sikre, at flisen ligger forsvarligt. Der findes nemlig en højdeforskel på omkring 2-3 centimeter i niveau på nuværende tidspunkt, hvilket kan komme bag på fodgængerne på fortovet.

Herefter vil borgmesteren bringe flisens skæbne på politikernes bord, hvor dens fremtid skal afgøres blandt de folkevalgte på Frederiksberg Rådhus.

- Og her taler jeg for, at vi beholder den. Om det så skal være på lige præcis den placering, må vi drøfte til den tid, siger Michael Vindfeldt (S).

SE og HØR har forsøgt – og arbejder fortsat på – at få en kommentar fra Michael Vindfeldt.

Vi vil nemlig gerne høre mere om fremtiden for mosaikflisen på Frederiksberg Allé. Ligesom vi også gerne vil vide, hvor grænsen går for natlige hærværksaktioner – kan disse accepteres, så længe værket er ”pænt”?

Lukningen af Irma-butikkerne én efter én har længe været til debat i hovedstadsområdet.

Det udløste nemlig bred utilfredshed blandt københavnerne, da der blev taget beslutning om at lukke den 137 år gamle kæde af Irma-butikker, der i disse uger udskiftes med Coop 365-butikker.

Sponsoreret indhold