Nyheder31. januar 2023

Coop annoncerer store ændringer: Irma lukker og koncernen samler tre butikker under samme navn

Lukningen af den populære Irma-kæde sker som et led i en større omlægning af Coop-koncernen
Dagligvarekoncernen Coop vil samle Kvickly, SuperBrugsen og Irma i én kæde, som skal hedde "Coop"
Dagligvarekoncernen Coop vil samle Kvickly, SuperBrugsen og Irma i én kæde, som skal hedde "Coop"
 Foto: Ritzau Scanpix

Snart er det slut med at handle dagligvarer i den danske butikskæde Irma.

Fra den 1. april lukker den populære kæde nemlig som den, vi kender i dag. Det sker som en del af en større rokade, hvor dagligvarekoncernen Coop vil samle Kvickly, SuperBrugsen og Irma i én kæde

Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Forklaringen skal findes i, at dagligvarekoncernen forsøger at vende udviklingen i et hårdt marked med økonomisk modvind.

- Det er en beslutning, der smerter os dybt. For vi har enorm respekt for den stærke kultur i Irma, den enestående medarbejderindsats og de mange kunders loyalitet og varme følelser for kæden, fortæller kædedirektør hos Coop Kræn Østergård Nielsen og fortsætter:

- Men vi må desværre konstatere, at markedsgrundlaget ikke længere er til stede for Irma som selvstændig kæde: Kunderne går mere og mere i discount og Irma har større og større underskud. Samtidig er kæden nede i en størrelse, hvor det gør det vanskeligt at udvikle unikke varer, som er et af kædens særpræg.

Af de 65 Irma-butikker konverteres de 9 største til den nye Coop-kæde, 28 til 365discount og de 11 mindste til Brugsen, mens 17 lukker.

Coop-kæden bliver Danmarks største supermarkedskæde, skriver koncernen selv.

Den nye struktur betyder, at Coop går fra at have otte forskellige kæder til blot at have tre. Lige nu har man haft Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta, 365discount, Irma, Coop.dk Shopping og Coop.dk MAD.

Det bliver nu reduceret til Coop, 365discount og Brugsen.

De første nye butikker, der skal gå under navnet "Coop", vil åbne efter sommerferien.

Opdateres...

Sponsoreret indhold