Forskning afslører: Sådan taber du dig lidt hurtigere

Musik kan få dig til at træne hårdere, mener forskere

Musik kan få dig til at træne hårdere, mener forskere

Foto: All OverAt tabe sig er et af de mest hyppige nytårsforsætter. Vejen til at få kiloene til at rasle af er ofte brolagt med en masse sved, høj puls og benhård kost. Der er dog en god nyhed fra forskningens verden: Hvis du hører musik, mens du dyrker motion kan du anstrenge dig omkring 10 procent mere.

LÆS OGSÅ: Læge: Du stopper med at ryge efter at have læst disse råd

Musikken får dig til at tænke på noget andet, og du kan derfor yde lidt mere end du kan uden musik.

- Vi kan have en tendens til, når vi dyrker sport, at synkronisere vores bevægelser med musikken - hvis den vel at mærke har et stabilt tempo. På den måde opstår der en synkronisering mellem de sanseindtryk, vi får ind - det sensoriske - og de bevægelsesmønstre, vi laver - det motoriske. Og det gør os bedre, fordi vi får nogle mere præcise forudsigelser omkring, hvad der sker, og rent psykologisk slapper vi bedre af, siger Niels Chr. Hansen, ph.d.-studerende på projektet Music in the Brain, til Gramex

Om du skal lytte til Christopher, Mozart eller Slipknot for at få den optimale effekt, kan forskningen desværre ikke svare på. Det vigtigste er at vælge musik, der får dig i godt humør, forklarer eksperten.

LÆS OGSÅ: Top 10: De populæreste sange i 2014

Til gengæld ved man med sikkerhed, at musik virker bedst, hvis du træner på et mellemniveau. Det vil sige igen lunteture hen til naboen, men heller ikke en så hurtig spurt, at selv 100 meter løberen Usain Bolt ville blive forpustet.

LÆS OGSÅ: Forskere afslører: Her er den mest 'catchy' sang

- Man har vist, at de her effekter af musik er stærkest for ikke-trænede og ikke-professionelle. Det afhænger af intensitetsniveauet for den fysiske udfoldelse man laver. Musik virker bedst på moderate niveauer af anstrengelse, forklarer Niels Chr. Hansen.


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close