Kendte30. december 2014

Læge: Du stopper med at ryge efter at have læst disse råd

Læge mener at have fundet opskriften på at kvitte smøgerne
Af af
Læge mener at have fundet opskriften på at kvitte smøgerne
Læge mener at have fundet opskriften på at kvitte smøgerne
 Foto: AOP- Jeg elskede at ryge. Eller jeg troede, at jeg elskede at ryge.

Sådan siger en britisk læge og tidligere storryger, som nu mener at have fundet opskriften på at kvitte smøgerne for altid.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Og måske kan rådene hjælpe dig, hvis du er én af de omkring 100.000 danskere, der hvert år forsøger at blive røgfri i forbindelse med nytåret.

For den britiske læge og tidligere storryger Max Pemberton handler det om at fordybe sig i de ting, som man både elsker og hader ved livet som ryger - og disse 'observationer' vil få dig til at droppe uvanen, lyder hans teori.

LÆS OGSÅ: Forskere: Her er den mest catchy sang

- Det program, som jeg fulgte og har skrevet ned, involverer en række øvelser, der skal få dig til at tænke over dit forhold til cigaretterne, forklarer Max Pemberton til Daily Mail.

Dét, du skal gøre, er at lave følgende 'observationer':

1) Skriv en 'positiv' liste
Skriv en liste over alt det, som du elsker ved cigaretter. Besvar også, hvorfor du elsker disse ting. Skriv alt, hvad du får ud af cigaretterne, ned.

2) Skriv en 'negativ' liste
Skriv en liste over alt det, som forhindrer dig i at holde op med at ryge - altså alt der er en udfordring i forhold til at blive røgfri. Igen er det vigtigt, at du nøje overvejer alle aspekter og skriver alle dine tanker ned.

3) Hvad ville et rygestop give dig?
Nu skal du lave en ny liste med alt det, du vil få ud af IKKE at ryge. Hvad ville det gøre ved dit helbred? Med din økonomi? Dit humør? Skriv alle dine tanker ned.
Nu vil du opdage, at alt det, du har skrevet ned i punkt 1, faktisk er ren illusion. Du har måske skrevet ned i punkt 1, at du ryger, når du er stresset - at smøgen kan få dig ned i gear og slappe af efter en lang dag. Men dette er en illusion! Det er netop smøgen, der stresser dig - stofferne i cigaretten får dit stressniveau til at stige, og din evige trang til cigaretten er med til at fastholde dig i en stress-tilstand. Og så vil du opdage, at det forholder sig sådan med alle de 'positive' ting, som du skrev ned i punkt 1.

4) Leg djævlens advokat
Som det sidste i din bliv-røgfri-proces skal du nu lege 'djævlens advokat'. Med andre ord skal du forestille dig, at du er advokat i en retssag. Først skal du lege forsvarer og bringe de bedste argumenter frem for at fortsætte med at ryge. Skriv dit forsvar ned. Herefter skal du skifte side og blive anklager - og nu skal du så argumentere for det modsatte synspunkt ved at bruge de tanker og aspekter, som du fandt frem i tredje punkt.
Det er din opgave at overbevise dommer og jury om, at rygning er både tåbeligt og unødvendigt.

Ifølge Max Pembertons teori er den sidste øvelse, punkt 4, dén, der skal få dig til at reflektere over dig som ryger: Hvad sker der i dit hoved, når du ryger? Den sidste øvelse vil få dig til at opfatte og betragte dig som ryger på en objektiv måde og dermed være med til at give dig den distance, der er nødvendig for at du for altid kan lægge cigaretterne på hylden.

Du kan læse den originale artikel med dr. Max Pemberton her.

Sponsoreret indhold