Millionerne ruller ind: Forgyldt grevinde

52 år og single - det var nok ikke lige den fremtid, Alexandra havde forstillet sig, da hun i 1995 flyttede til Danmark.

52 år og single - det var nok ikke lige den fremtid, Alexandra havde forstillet sig, da hun i 1995 flyttede til Danmark.

Foto Thomas Laursen

 
Selv om en rynke eller to muligvis har fundet vej til grevinde Alexandras ansigt i de senere år, så er den 52-årige eksprinsesse mere attraktiv end nogensinde. Ikke mindst fordi hun er endt som noget af en guldfugl efter salget af palæet på Svanemøllevej.
 
 
Salget indbragte Alex 23 millioner kr. – ejendomsmægleren skal have omkring en million for ulejligheden, og så er der 22 millioner kr. til grevinden.
 
Med en indtægt på omkring 200.000 kr. om måneden kan Alexandra sagtens betale 40.000 kr. om måneden i husleje i sin 301 kvadratmeter store lejlighed i Store Kongensgade.
Med en indtægt på omkring 200.000 kr. om måneden kan Alexandra sagtens betale 40.000 kr. om måneden i husleje i sin 301 kvadratmeter store lejlighed i Store Kongensgade. (Foto: MIKAEL RIECK)
 
Den gigantiske pengetank behøver grevinde Alexandra slet ikke at tage hul på, selv om der kun er hende til at betale den månedlige husleje på omkring 40.000 kr. i den 301 kvadratmeter store københavnerlejlighed i Store Kongensgade.
 
Dels fordi Alex modtager et årligt bestyrelseshonorar på flere hundrede tusind kroner fra medicinalfirmaet Ferring.
 
Koster over 100 mio. kr.
 
For det andet, og nok så vigtigt, er Alexandra forsørget af skatteyderne. 
 
Det har hun været siden skilsmissen fra prins Joachim i 2004.
 
I begyndelsen modtog hun 1.560.000 kr. om året, men be-løbet er årligt blevet reguleret, hele tiden opad, så det i 2016 havner på 2,3 millioner kr.
 
Siden 2004 har grevinden over årene således modtaget omkring 23 millioner kr. for at stille op til stadig færre officielle arrangementer.
 
 
Med udsigt til at skulle betale apanage til Alexandra de næste 30-40 år – afhængig af hendes excellences holdbarhed – kan skatteyderne se frem til en yderligere regning på omkring 90 millioner kr.
 
Alt i alt koster det den danske stat langt over 100 mio kr. at have prins Joachims ekskone kørende på frihjul.
 
Flere tegn i Alex’ økonomi vidner om, at Martin Jørgensen var en kostbar affære. 
 
Trods hendes millionapanage lånte jetsetparret 6,2 millioner kr., da de købte en luksusbolig 
i tyrkiske Alanya. 
 
Og da Alexandra i starten af året skiftede Audien ud, var hun nødsaget til at optage et billån på 489.143 kr. 
 
 
Men den højeste pris betalte Alex, da hun ved brylluppet i 2007 gav Martin Jørgensen sit ja. 
 
I det sekund mistede hun nemlig prinsessetitlen og dermed også den skattefrihed og ret til at få refunderet moms, som fulgte med den kongelige titel. 
 
Velhavende kæreste
 
Selv om Alex har rundet 52 år, er hun stadig på toppen – og mere bevidst end nogensinde om, hvem hun vil tilbringe tiden med. 
 
Efter først at have sorteret Joachim fra og dernæst smidt Martin Jørgensen ud af sit liv har Alex uden tvivl leget med tanken om, hvordan hendes næste kæreste skal være.
 
Et af de vigtigste krav til en ny mand er, at han deler værdier med Alexandra. Netop manglen på fælles værdier var årsagen til, at grevinden kasserede Martin.
 
 
Hun undgik i forbindelse med bruddet at gå i detaljer med, hvilke værdier Martin ikke længere levede op til. Men det er vigtigt for Alexandra, at en kommende partner fungerer som et forbillede for hendes to sønner, prins Felix, 13, og prins Nikolai, 16.
 
Det betyder ganske enkelt, at han opfører sig ordentligt – både hjemme og i offentligheden.
 
Det vil også være vigtigt for Alex, at en kommende kæreste kan klare sig selv økonomisk – altså kan han glemme alt om at blive forsørget af grevinden. 
 
Han skal alene kunne betale regningerne, hvis det ubehagelige skulle ske, at apanagen bliver beskåret eller helt fjernet.
 
Men foreløbig er det grevinde Alexandras held, at selv om den danske befolkning ifølge flere meningsmålinger mener, at ydelsen til hende er for høj, så vil politikerne på Christiansborg ikke tage noget fra hende.
 
 
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close