Folkeklubben: Små og store koncerter gør os lige spændt

Folkeklubben indtager den helt store scene lørdag.

Folkeklubben indtager den helt store scene lørdag.

Foto: Folkeklubben.dk

De startede karrieren ud i Folkets Park på Nørrebro i København, og med bandets egne ord bestod publikum af tre måbende indvandrerpiger og en schæferhund, mens gruppen spillede på pushernes nåde.

Det var i maj 2011, og spoler man seks år frem i tiden, er turen for første gang kommet til den aarhusianske festival Northside og den helt store scene.

Men store scener er i sig selv ikke et succeskriterium for Folkeklubben, der består af Kjartan Arngrim, Rasmus Dall og Rasmus Jusjong.

- Egentlig synes jeg ikke, at der er nævneværdig forskel på energien fra den første koncert, og den koncert vi skal spille i dag. Når vi går ind på scenen, er det samme fokus og de samme drømme, vi har, siger frontmand Kjartan Arngrim.

Han bliver suppleret af Rasmus Jusjong, som forklarer, at større koncerter ikke nødvendigvis er lig med bedre koncerter for gruppen, der kan bryste sig af at være et af Danmarks mest turnerende bands.

I takt med Folkeklubbens voksende popularitet affødt af hits som "Fedterøv" og "For pengene" er scenerne vokset støt.

Det kræver en smule større armbevægelser, for publikum skal kunne følge med, men om der står ti eller 10.000 og kigger på, betyder ikke noget for nervøsiteten.

- De fleste vi har spillet for er måske 25.000 mennesker, og der kan du været helt på, tryg og glad, og pludselig skal du spille for en skoleklasse, og så er du ved at dø af spænding, siger Kjartan Arngrim og fortsætter:

- På den måde er der ingen regler, og det er det sjove. Det er den samme spænding, og det er dejligt. Og når den dag fordufter, kommer der heldigvis nogle andre bands og overhaler os indenom.

Hen over sommeren og efteråret lægger Folkeklubben vejen forbi Skarø, Allinge, Samsø og Rudme, og det giver en særlig lektie at spille de mindre steder, påpeger Rasmus Dall.

- Man kan ikke nødvendigvis bare spille på Hirtshals Kro, og så bliver det automatisk en succes. Det kræver, at man kan finde ud af at interagere med publikum. Det kan være svært at lure, hvordan man får spillet sådan en koncert igennem, forklarer han.

Han understreger, at bandet i høj grad nyder og prioriterer at komme rundt i hele landet.

- Det er nok også den arbejdsomhed, som har gjort os fortjent til at spille på den store scene til Northside, siger Kjartan Arngrim.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close