Nyheder14. september 2015

Filmen om 'Den danske pige' er på alles læber i Hollywood

Selv om 'The Danish Girl' ikke er en dansk film, så giver den Danmark enormt meget omtale i Hollywood i disse dage.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/eddie_-_aop_-_web1.jpg
 Foto: AOP

LOS ANGELES/SE og HØR: Timingen kunne næsten ikke være bedre.

Efter et år hvor USAs OL-helt, Bruce Jenner, blev til kvinden Caitlyn, kan filmen 'The Danish Girl' næsten ikke have bedre timing. Transseksualitet fylder utrolig meget i amerikanske medier, og nu bliver Danmark bragt ind i den kontekst.

Det sker på grund af filmen 'The Danish Girl', der handler om den danske transseksuelle, Lily, der allerede i 1930erne fik en kønsskifteoperation. Dengang var det naturligvis en sensation i hele verden, og af samme grund blev danske Lily kendt overalt.

Den Oscar-vindende skuespiller Eddie Redmayne spiller Lily i filmen, der blev optaget forrige sommer i København, og lige nu skaber den overskrifter dagligt i Hollywood. Alle taler om filmen på trods af, at den endnu ikke har haft premiere.

Anmelderne i Hollywood er nemlig vilde med filmen, der bliver kaldt 'phenomenal' af blandt andet Huffington Post.

Eddie Redmayne bliver også rost til skyerne for rollen, og på nuværende tidspunkt er det nærmest utænkeligt, at han ikke bliver nomineret til endnu en Oscar-statuette for filmen. Eddie vandt også en Academy Award sidste år for sin anmelderroste præstation i 'The Theory of Everything'.

Huffington Posts anmelder mener, at Eddie overgår sin præstation med 'The Danish Girl'.

'Award-season' - altså 'prisuddelingssæsonen', som man kalder det i Hollywood, starter i begyndelsen af efteråret med 'the Emmys'.

Sponsoreret indhold