Nyheder 9. december 2021

Fedt, snavs og skimmel: Tvangslukker restaurant

Restauranten Magasasa Dim Sum & Cocktails, der ligger i Kødbyen, tvinges til at holde lukket i to måneder
Jens Astrup/Ritzau Scanpix

Det virker nærmest som om, at den udsendte fødevarekontrollant kunne have brugt endnu flere sider.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

To sider fyldt til bristepunktet med bemærkninger i kontrolrapporten er der kommet ud af besøget på Restautant Magasasa.

- Virksomheden fremstår generelt ikke renholdt, lyder det i starten af kontrolrapporten.

Fedtede belægninger, ansamlinger af fedt og snavs, og formodet skimmel.

Og så er vi stadig kun i starten af rapporten.

I myndighedens 90 minutter lange besøg hos restauranten mødte de ind til noget, der langt fra kunne accepteres.

- Hylder og reoler i køkkenområdet fremstår med fedtede belægninger. Kanterne på samme hylder fremstår med ansamlinger af fedt og snavs. Ventilationsrist i kølebord ved komfur fremstår snavset og med ansamlinger af formodet skimmel.

- Plastikbøtter sat sammen med rent udstyr fremstår snavsede. Lagerrum ved opvask fremstår den ene væg med spindelvæv. Isterningemaskine i barområde fremstår med sorte belægninger af formodet skimmel, skrives der i rapporten.

Rapporten er i det hele taget utrolig lang, og artiklen her ville blive det samme, hvis alle indberetninger skulle indgå.

Seneste kunne SE og HØR fortælle, at en populær burgerkæde også havde fået besøg af kontrollen flere gange på kort tid. Burgerkæder fik sin anden sure smiley på blot to måneder.

Det virker altså til, at kontrollen intensiveres efter en sur smiley, og det var heller ikke første gang, de kiggede forbi Magasasa i Kødbyen.

Fødevarekontrollen aflagde både restauranten et visit tilbage i september 2021, november 2020 og september 2020. Alle gange kvitterede med en sur smiley.

Og nu er det altså nok.

Derfor har de givet restauranten en virksomhedskarantæne, som betyder, at de skal holde lukket indtil d. 31. januar 2022.

Så hvis du havde overvejet at ramme Restaurant Magasasa efter forårsruller og cocktail, skal du de kommende måneder finde andre steder.

Det er nok også en god idé at tænke sig lidt ekstra om, inden man vælger kebabsted.

For en prisvindende en af slagsen fik også en sur smiley tilbage i oktober.

Sponsoreret indhold