Nyheder 2. maj 2015

Falch og Krebs: Derfor slår vi os sammen nu

Sangerne hylder deres venskab med fælles album
Af af
Sangerne hylder deres venskab med fælles album
Sangerne hylder deres venskab med fælles album
Foto: Claus Boesen og Claus PoulsenÅret er 1987. På spillestedet Montmartre i København er Poul Krebs netop blevet færdig med at spille koncert. Gennemvædet af sved sidder aarhusianeren backstage og puster langsomt ud.

Pludselig brager døren op. Ind vælter en ung fyr med mørkt hår. Sangeren ved godt, hvem han er. For selvom de to aldrig har mødtes ansigt til ansigt, så har han længe luret på den fyr, der nu står overfor ham.

Han hedder Michael Falch. Og ligesom Poul Krebs er han musiker. De er konkurrenter, altså. Men det betyder ikke så meget. Poul Krebs er nemlig allerede fan af sønderjyden med rockattituden, og han er lige så vild med Krebs' musik.

Alligevel bliver mødet alt andet end vellykket.

LÆS OGSÅ: Poul Krebs sælger sit hus

- Han kom svævende ind i rummet og hang oppe under loftet, og vi kunne slet ikke kommunikere, fortæller Poul Krebs om Michael Falch, der nok lige havde fået en tår over tørsten.

- Vi var i hver sin verden, erkender Michael Falch.

Alligevel blev den allerførste grundsten til et årelangt venskab lagt - et venskab, de to musikere har besluttet at cementere med et fælles album og en fælles koncert den 9. maj i Den Fynske Landsby.

- Vores venskab opstod i kraft af musikken. Jeg holdt meget af den musik, Michael havde lavet, og han kunne godt lide min. Så på den måde var det sangene, der bragte os sammen, siger Poul Krebs.

Knap 30 år senere kan de to musikere se tilbage på hver deres lange karriere i musikbranchen. Men selvom de undervejs har været hinandens trofaste støtter, sparringspartnere og kritikere, er det forbavsende lidt, de har lavet i fællesskab.

LÆS OGSÅ: Poul Krebs vil i armene på hjerteknuser

I midten af 90"erne turnerede de sammen med Steffen Brandt under navnet "De Tre Tenorer", og det er da også blevet til duetter og to akustiske duo-turnéer sammen undervejs, men først nu gør de to alvor af et egentligt samarbejde. Til efteråret udkommer de med deres første fælles album.

- Grunden til, at vi har ventet så mange år på at gøre det her er, at vi gerne har villet spare på denne her opskrift. Vi ville ikke drive rovdrift på den eller udnytte den, forklarer Michael Falch.

- Det har jo vist sig at gå ret godt, når vi tager ud sammen, men vi har begge to haft det sådan, at når vi skulle gøre det, så skulle det ikke være af nød men af overskud. Vi har begge haft succes med vores album de senere år, så nu føler vi os overskudsagtige, fortæller sangeren.

Og overskud har været et nøgleord for dem begge, når tanken om et muligt samarbejde gennem årene har strejfet dem, forklarer Poul Krebs.

Det var ham, der løftede røret og ringede til Michael Falch for at sige det, de begge godt vidste, skulle ske en dag: "Vi skal lave et album sammen. Vi skal stå på en scene, og vi skal dele et orkester".

LÆS OGSÅ: Poul Krebs: Det er min egen skyld

Derfor slår Poul Krebs og Michael Falch deres bands sammen, når de den 9. maj indtager Den Fynske Landsby i Odense og giver en smagsprøve på, hvad det nye album vil indeholde.

- Vi spiller to sange fra det nye album, og så synger vi med på hinandens numre, fortæller Michael Falch.

Selvom det kræver en del arbejde at sætte sådan en koncert i søen, og det kunne være oplagt at spille flere, når man alligevel har øvet, bliver det en engangsforestilling.

- Det bliver startskuddet til albummet, og på den måde er det en symbolsk aften. Det er en stor udfordring, vi har givet både os selv, hinanden og vores respektive hold, siger Poul Krebs.

Efter koncerten går turen direkte i studiet i Midtjylland for at begynde at indspille de 10 numre, de skriver sammen til albummet, der forventes at udkomme til efteråret.

Sponsoreret indhold