Nyheder 9. august 2018

Bagedystvinderen Tobias: Færdiguddannet hypnotisør

Nu kan den eventyrlystne bagedystvinder Tobias Hamann Pedersen også skrive uddannet hypnotisør på CV'et.
Foto: Peter Grosen

I en alder af snart 30 år har Tobias Hamann Pedersen prøvet meget. Den jyske amatørbager, rejsejournalist og hypnotisørs drejninger i karrieren ser han dog selv ikke selv som store skift.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Min morfar (Ali Hamann, red.) var uddannet bager, så jeg støtter mig lidt til, at der er en sammenhæng mellem at være bager og at være hypnotisør. Hvis du tænker over det, fik jeg faktisk nogen til at spise verdens mest ildelugtende frugt og råddent æg – og sige, at det smager godt (i ”Den store bagedyst”, red.), så jeg ved ikke, om der allerede var noget hypnose inde over dér, lyder det fra ham med et lille grin.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

(Foto: Peter Grosen)

Det er fire år siden, han vandt ”Den store bagedyst”, og siden har han lavet både rejse- og kageprogrammer, skrevet kogebøger, lavet fyldte chokolader i eget navn og er altså nu gået i morfaderens fodspor og er blevet hypnotisør.

– Min morfar har altid talt meget om det, og ham har jeg på mange måder altid set op til, så jeg tror, det var uundgåeligt for mig at beskæftige mig med det på et tidspunkt, fortæller Tobias, som tager rundt på sin første danmarksturné med hypnose i efteråret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Tobias Hamann vandt "Den store bagedyst" i 2014. (Foto: Ritzau Scanpix)

Hypnose i privaten

De nærmeste venner i Tobias’ liv skulle nok også lige sluge den nyeste levevej, for hans karriereskift overraskede dem.

– Jeg har venner, som ikke rigtig turde spørge ind til det. Ligesom da jeg pludselig stod i ”Den store bagedyst” – der var der også mange venner, som sagde, at de ikke anede, at jeg kunne bage. Men jeg forsøger at være, som jeg plejer at være over for mine venner, lyder det fra hypnotisøren, der dog erkender, at han kan blande hypnosen ind i privatlivet.

– Nogle gange bekymrer jeg mig om, hvornår hypnosen rent faktisk kommer til at præge den, man er. Jeg kan godt mærke, at jeg nogle gange har svaret folk mere kontant. Det plejer jeg ikke at gøre, men jeg tror ikke, man kan undgå, at det, man beskæftiger sig med, påvirker en, fortæller han, men står fast på, at han ville synes, det var mærkeligt at hypnotisere sine venner.

Hypnose på egen krop

Da SE og HØR mødte Tobias Hamann i Biergartens jagtstue i Tivoli i København, var han klar til at hypnotisere vores journalist Ditte Bindesbøll.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

Tobias og SE og HØRs journalist. (Foto: Peter Grosen)

– Man forsvinder ikke til en anden verden, for man er fuldt ud til stede, mens Tobias’ stemme guider en rundt i hypnosens verden, lyder det fra SE og HØRs journalist.

Alt, jeg vidste, inden vi gik i gang, var, at det var vigtigt at være åben, have tillid og gøre, som der blev sagt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

(Foto: Peter Grosen)

Da han sagde ”sov”, var det heller ikke den dybeste REM-søvn, jeg havnede i, for jeg var stadig til stede – og så alligevel ikke. Jeg styrede ikke længere min krops bevægelser. På bestemt, men roligt jysk fortalte Tobias, at mine arme ikke længere virkede. Og det gjorde de ikke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

(Foto: Peter Grosen)

Bagefter virkede mine ben heller ikke, så jeg endte på gulvet. Efter at mine lemmers funktionsdygtighed kom tilbage efter en nedtælling fra tre, sagde han i spøg:

– Det var godt, jeg ikke fik et pludseligt hjertestop, inden jeg fik dig tilbage.

Se Tobias Hamann hypnotisere SE og HØRs journalist i videoen:

Sponsoreret indhold