Nyheder1. februar 2022

Facebook lancerer ny funktion: Nu er det slut med at screenshotte hemmelige samtaler

Ændringen på det populære medie vil allerede træde i kraft i løbet af de kommende uger
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/messenger-4-group-chat-4-ios.png
 Foto: Facebook Messenger, Meta

Fremover vil det være muligt for deltagere i Facebooks krypterede messenger-samtaler at se, når der bliver taget et billede – og altså gemt et screenshot – af beskederne.

Det skriver det sociale medie, der sidste år skiftede navn til Meta, i en offentlig annoncering.

Du kender måske allerede funktionen fra Snapchat, hvor dine venner, som du skriver med, får en meddelelse om at du har taget et skærmbillede af jeres samtale.

Ændringen kommer som et led i en samlet indsats, hvor det populære sociale medie – med stifter Mark Zuckerberg i spidsen – vil øge fokus på privatliv og sikkerhed.

- Vi synes, det er vigtigt, at man kan benytte sig af krypterede chats og stadig føle sig sikker, og derfor ønsker vi at informere jer om, hvis der er noget, der tager et skærmbillede af jeres beskeder, før de forsvinder, lyder det fra virksomheden.

Pas på!

Førhen trådte funktionen i kraft, hvis Messenger-brugere benyttede sig af den såkaldte ”Vanish Mode”, hvor beskeder automatisk forsvandt, når de var blevet læst, og modtageren lukkede appen.

Den krypterede udgave af Messenger-samtalerne skal du selv aktivere med de venner, som du kommunikerer med over Facebook – og denne end-to-end-kryptering af Messenger er altså ikke det samme som den generelle Facebook Messenger.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/272817968_10114267958284021_1665105308795786227_n.jpg
 Foto: Facebook, Mark Zuckerberg

Her ses ændringen i funktion. Facebook-CEO Mark Zuckerberg skriver med sin hustru Priscilla Chan, som nederst i samtalen tager et billede - og det kan man altså ikke skjule fremover. (Foto: Facebook, Mark Zuckerberg)

Indtil videre er det ikke planen, at funktionen bliver en del af standardudgaven af Messenger.

På den krypterede version vil skærmbillede-advarslen blive rullet ud allerede inden for de kommende uger, så vær på vagt derude – hvis altså du er sådan en, der knipser og gemmer dine private samtaler.

Sponsoreret indhold