Nyheder2. november 2021

Facebook-whistleblower langer ud efter Mark Zuckerberg: Han bør stoppe

Et nyt navn redder ikke Facebook-nu-Meta, og virksomheden bør tage sin problemer alvorligt og få dem fixet, mener den tidligere Facebook-ansatte Frances Haugen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Virksomheden Meta - tidligere Facebook - vil klare sig meget bedre uden Mark Zuckerberg i toppen.

Derfor burde han stoppe. Det mener i hvert fald Facebook-whistleblower Frances Haugen.

- Jeg tror, Facebook vil være stærkere med nogen, som er villig til at fokusere på sikkerhed, svarede hun en journalist på konferencen Web Summit mandag. Det skriver blandt andet CNBC og CNN.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mega793864_051.jpg
 Foto: MEGA

Frances Haugen, 37, lækkede tusindvis af sider i september til The Wall Street Journal, efter hun stoppede med at arbejde for Facebook i maj. (Foto: MEGA)

37-årige Frances Haugen har tidligere arbejdet for Facebook, men til sidst fik hun nok og lækkede et hav af interne dokumenter, der blandt mange store problemer viste, at det sociale medie Instagram kan være giftigt for unge piger. Og at virksomheden er fuldt ud klar over det.

Uacceptabelt af fortsætte

Hun har gentagende gange gjort det klart, at hun lækkede de interne papirer, fordi hun faktisk tror på Facebook og dets evne til at ændre sig til det bedre.

Men som giganten bag nogle af de mest brugte sociale medier som Facebook, Messenger og Instagram handler i dag, bliver det ikke bedre, mener hun.

- At han (Mark Zuckerberg, red.) har lavet fejl, gør ham ikke til en dårlig person. Men det er uacceptabelt at fortsætte med at lave de samme dårlige fejl, efter du kender til de fejl. Så jeg har troen på, at han kan ændre sig, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega533896_031.jpg
 Foto: MEGA

Mark Zuckerberg afslørede virksomhedens nye navn på et tidspunkt, hvor den amerikanske regering holder ekstra øje med virksomhedens arbejdsgange. (Foto: MEGA)

I fredags afslørede 37-årige Mark Zuckerberg, at virksomheden skifter navn, og at der arbejdes på et helt nyt slags 3D-internet - et metaverse.

Men den rebranding-strategi køber den tidligere produktchef Frances Haugen ikke ind på. Hun tror ganske enkelt ikke på, at en navneskift er løsningen på de udfordringer, virksomheden står over for.

- Jeg håber, han kan se, at der er så meget godt, han kan gøre i verden, og måske er det en chance for, at en anden kan tage tøjlerne, siger hun.

"Latterligt"

Der er dog intet, der tyder på, at Mark Zuckerberg planlægger at stoppe som CEO for det firma, han startede for snart to årtier siden på sit kollegieværelse.

Kort tid efter annonceringen af navneskiftet, ændrede han sin jobtitel på sin personlige Facebook-profil til "grundlægger og CEO ved Meta", og da han i The Verge blev spurgt ind til, om han stadig vil være spidsen for firmaet de næste fem år, svarede han "sikkert".

- Jeg har ikke en specifik dato for, hvor længe jeg vil gøre det her. Jeg tror, at jeg vil sige, at jeg er meget spændt på det nye kapitel af det, vi gør, svarede han.

Under mandagens interview langede Frances Haugen ud efter virksomhedens beslutning om at investere i det kommende metaverse, før de har fået styr på de problemer, de skaber i verden.

- Igen og igen vælger Facebook at udvide på nye områder i stedet for at føre det, de allerede har gjort, til ende.

- Når man læser dokumenterne igennem, står det meget tydeligt, at der er brug for flere ressourcer til meget basale sikkerhedssystemer. Og i stedet for at investere i at sikre, at deres platforme har et minimalt sikkerhedsniveau, skal de til at investere i 10.000 videospil-ingeniører. Jeg kan ikke se, hvordan det giver mening, lyder hendes kritik.

Joe Osborne, en talsperson for Meta, giver dog ikke meget for kritikken. Han kalder det en "latterlig sammenligning". Han forklarer til de amerikanske medier, at Meta sagtens kan arbejde på begge områder.

Sponsoreret indhold