Nyheder22. september 2015

Er Norskov ”dræbende kedelig” eller ”spændende og flot”?

Mandag aften havde TV 2s nye serie ”Norskov” premiere – og dramaserien fra Nordjylland har i allerhøjeste grad delt anmelderne. Nogle kan ikke få armene ned, mens andre havde svært ved at holde sig vågne undervejs i serien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/159157.jpg
 TV 2

Efteråret har meldt sin ankomst i Danmark, og det er derfor også højsæson for alverdens nye og gamle TV-serier.

Mandag aften blændede TV 2 så op for sit nyeste skud på stammen: Dramaserien ”Norskov” om en fiktiv by i Nordjylland og dens indbyggere.

Dramaserien, der har blandt andre Anne Sofie Espersen, Claus Riis Østergaard, Thomas Levin og Henrik Birch på rollelisten, har i allerhøjeste grad delt anmelderne, efter at første afsnit er løbet over skærmen.

For mens nogle ikke kan få armene ned, havde andre svært ved at holde sig vågne undervejs i serien.

BTs anmelder Henning Høeg er én af dem, der er glade for dét, han så, mandag aften.

- Manuskriptet, der primært er skrevet af Dunja Gry Jensen, er troværdigt, stramt og spændende. Og med instruktion af Louise Friedberg fremstår ’Norskov’ allerede nu som en kvalificeret dansk pendant til David Lynch’ klassiske serie ’Twin Peaks’, skriver BTs anmelder og tilføjer:

- Ikke at der er tale som tyveri eller kopi. Men temaet, der vel bedst kan beskrives som ’den tabte uskyld’, er det samme. Og ligesom i Twin Peaks spiller naturen og byen selv også en stor rolle i ’Norskov’, skriver BTs Henning Høeg, inden han kvitterer med flotte fem ud af seks stjerner.

Politikens anmelder har modsat BT svært ved at finde alt for mange positive ord frem. Han synes dog, at skuespilpræstationerne er gode. Men som anmelderen Henrik Palle skriver:

- Først og fremmest er problemet imidlertid, at man ikke for alvor gider engagere sig i karaktererne. De er ligegyldige og forglemmelige.

- Og ikke mindst sidder man med en stærk fornemmelse af forudsigelighed. Som i: Det her har jeg set og hørt før i andre sammenhænge, og måske var det oven i købet bedre, skriver Politikens anmelder og tilføjer:

- Djævlen ligger i detaljen og ikke mindst karaktertegningen, og her må man som seer stå model til nogle gevaldige flovsere: Den driftige borgmester, den djærve håndværker, den indesluttede teenage-dreng og så videre og så videre, skriver Henrik Palle fra Politiken, som giver første afsnit af ”Norskov” tre ud af seks stjerner.

Mindst imponeret er nok Ekstra Bladets anmelder, som kun har kunnet finde to sølle stjerner frem til serien. Anmelder Henrik Queitsch synes specielt, at serien er kedelig:

- Desværre er resultatet blevet dræbende kedsommeligt. Nu har jeg smugkigget og set de tre første afsnit, og kan konstatere, at selve krimiplotttet (der vidst i bedste ’The Wire’-stil vil følge narkoens vej fra gadeplan og længere op i systemet, hvor der tilsyneladende er kommet nye spillere på banen) er stort set ikke-ekisterende, og selv om skuespillerne såmænd gør hvad de kan, er deres figurer enten for svagt skitserede eller for stift stiliserede til for alvor at fange interessen, og selv om der er flotte oversigtsbilleder fra Norskov (virkelighedens Frederikshavn) er den som miljø- og tidsbillede også sært anonym, skriver Ekstra Bladet, som afslutter anmeldelsen på følgende måde:

- DR har på søndag premiere på tredje sæson af ’Broen’. De behøver vist ikke frygte den nye konkurrent.

Sponsoreret indhold