Nyheder13. august 2016

Er Falktoft kærlig eller klam?: Det mener læserne

Der er forholdsvis stor enighed blandt læserne omkring Peter Falktofts omdiskuterede kram af Rikke Møller Pedersen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kram.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup)

- Er diskoteksbøssen nu i fokus igen?

- Liderlig!

- Klistret karl!

De negative reaktioner på ugens mest omdiskuterede kram kan tælles på en enkelt hånd eller to blandt SE og HØRs følgere på Facebook.

Peter Falktoft er sendt til OL i Rio af DR, og da Rikke Møller Pedersen var endt på sidstepladsen i finalen i 200 meter brystsvømning, var det Falktofts opgave at få de første ord fra svømmeren efter at hun var kommet op af bassinet.

Men skuffelsen over at have floppet i finalen var for meget for Rikke Møller Pedersen og grædende forsøgte hun at besvare Falktofts spørgsmål.

Det fik Falktoft til at springe ud af den traditionelle rolle som journalist/interviewer, og efter at have sagt 'Årh mus', gav han Rikke Møller Pedersen et trøstende kram.

Svømmeren fik derpå lov at samle sig, og interviewet fortsatte kort efter.

Siden har diskussionen bølget om, hvorvidt Falktoft begik en fejl og brød den gængse distance mellem journalist og interviewoffer.

SE og HØRs følgere på Facebook er, bortset fra de ovenstående ytringer, stort set enige om, at Falktofts kram var helt på sin plads.

- Jeg synes han gjorde det helt rigtige og rart at se, at der er et menneske bag mikrofonen, skriver en af SE og HØRs følgere.

- Man kan åbenbart ikke vise empati i sørgelige Danmark uden at blive stemplet for at være klam vores samfund er godt nok sørgeligt. Godt gået Peter og kæmpe respekt for situationsfornemmelse hvilket mange journalister kunne lære noget af, skriver en anden.

Og sådan bliver det ved.

Af de over 130 kommentarer er der kun ganske få, der mener, at Falktoft gik over stregen - resten mener, at det er helt ok, at Falktoft forsøgte at trøste Rikke Møller Pedersen.

Og flere læsere bemærker, at svømmeren ikke trækker sig fra krammet.

- Det ligner nu at pigerne syntes det er dejligt med en som trøster dem ! Det havde da være mere klamt hvis det var at man kunne se at de ikke ville Jeg syntes det er god stil, skriver en tredje læser. Se stort galleri med ugens mest omdiskuterede kram:

Peter Falktoft krammer Rikke Møller Pedersen

Du kan læse alle kommentarerne her.

Sponsoreret indhold