Nyheder1. juli 2014

Er det Laudrups sidste trænerjob?

Klar til nye udfordringer efter forlig med Swansea
Af af
Så er Michael Laudrup klar til et nyt træner-eventyr.
Så er Michael Laudrup klar til et nyt træner-eventyr.
 Foto: All Over PressDanmarks vel nok bedste fodboldspiller nogensinde, Michael Laudrup, går i gang med hvad han selv betegner som karrierens næstsidste eller sidste trænerjob, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: - Jeg har taget imod mange slag i Swansea

Michael Laudrup blev tidligere i år fyret i den walisiske Premier League-klub Swansea, som han førte til sejr i Capital One Cup i sæsonen 2012-2013.

Efter fyringen lå Laudrup og Swansea i længere tid i strid om størrelsen på danskerens aftrædelsessum, men den sag endte med et forlig mellem parterne for kort tid siden.

Siden Laudrups exit fra Swansea har det svirret med rygter om, hvilken klub der næste gang skulle nyde godt af fodbold-elegantierens dessiner på trænerbænken.

LÆS OGSÅ: Gav sine børn lejligheder

Michael Laudrups assistenttræner i Swansea, Morten Wieghorst, stoppede i Wales samtidig med Laudrup og er siden blevet ansat som cheftræner hos Superliga-nedrykkerne AGF.

Og Ekstra Bladet kan tirsdag afsløre, at også Michael Laudrup nu har fundet en ny klub.

Det drejer sig om mesterklubben Lekhwiya i ørkenstaten Qatar, der indtil videre fortsat er udråbt som arrangør af verdensmesterskabet i fodbold i 2022.

LÆS OGSÅ: Krisemøde i Swansea

En kontrakt blev underskrevet i går, og Laudrup tiltræder med det samme.

Ud over Swansea har danskeren været klubtræner i RCD Mallorca, Spartak Moskva, Getafe og Brøndby. Han indledte sin trænerkarriere som assistent for landstræner Morten Olsen.

LÆS OGSÅ: Laudrup fyret i Swansea

Laudrup anfører selv, at han er i gang med en afgørende fase af trænerkarrieren:

- Jeg går nu ind i min sidste fase som træner. Men om Lekhwiya bliver min sidste eller måske næstsidste klub, kan jeg ikke sige. Og jeg ved heller ikke, om fasen kommer til at strække sig over to, tre eller fire år. Det svar blæser i vinden, siger Michael Laudrup til Politiken.

Laudrups aftale med Qatar-klubben udløber om et år.

Sponsoreret indhold