Nyheder18. februar 2014

Laudrup: - Jeg har taget imod mange slag

Michael Laudrup taler ud om afsked med Swansea
Af af
Michael Laudrup nåede ikke at sige farvel til sine spillere, da han fik fyresedlen. Derfor sagde han farvel til dem under tirsdagens pressemøde
Michael Laudrup nåede ikke at sige farvel til sine spillere, da han fik fyresedlen. Derfor sagde han farvel til dem under tirsdagens pressemøde
 Foto: Rex Features

Det var en bitter Michael Laudrup, der tirsdag holdt pressemøde om sin afsked med Swansea, hvor han blev fyret i januar.

Laudrup prøvede at holde en nogenlunde cool facade, men det var tydeligt, at han følte sig skidt behandlet af Swansea-formanden Huw Jenkins.

Læs også: Michael Laudrup indkaldt til krisemøde
Laudrup kunne ikke svare på alle spørgsmål på dagens pressemøde, da der resterer en mulighed for et forlig om Laudrups fratrædelsesbetaling, og Laudrup vil ikke risikere at forpurre disse forhandlinger unødigt.

Men det stod klart, at der havde været problemer med forholdet mellem Laudrups agent Bayram Tutumlu og Huw Jenkins, og at der i sommeren 2013 efter Swanseas jubelsæson med sejren i Capital One Cup havde været negative artikler i aviserne.

- Det burde have været en god sommer med positive historier om Swansea, men der var også negative historier, sagde Laudrup på pressemødet.

Læs også: Så lækker er Laudrups datter
Han fortalte, at han var under løbende pres fra Huw Jenkins side om at ændre i sin trænerstab, hvor han blandt andet havde ansat danske Morten Wieghorst og scouten Erik Larsen.

I januar i år øgedes presset.

- Huw og jeg holdt nogle møder og jeg følte egentlig, at vi var blevet enige om, at jeg selv valgte min trænerstab, og vi trykkede på næven, sagde Laudrup på pressemødet.

Kort efter modtog han en mail med sin opsigelse som var begrundet med kontraktbrud fra Laudrups side.

- Jeg ringede til Huw Jenkins, og spurgte ham, hvad der var gang i, og hvordan jeg havde brudt kontrakten, sagde Laudrup.

Jenkins kunne ikke svare på, hvordan Laudrup havde brudt kontrakten.

Læs også: Michael Laudrup smidt på porten
- Mens jeg talte med Huw Jenkins fortalte min kone mig, at min fyring var offentliggjort på internettet, sagde Michael Laudrup.

Det var for Laudrups vedkommende endnu et eksempel på, at Huw Jenkins lækkede diverse samtaler og oplysninger til medierne, hvilket Laudrup også havde oplevet tidligere i forløbet med den genstridige Swansea-formand.

Laudrup fik en række spørgsmål fra britisk presse omkring sin kontrakt, der havde udløb i juni 2015, men han afviste at svare på mere prekære spørgsmål af hensyn til forhandlingerne med Swansea om fratrædelsesgodtgørelse.

Den danske manager var glad for den støtte, han havde modtaget ved sin opsigelse.

- Jeg har blandt andet fået støtte fra Sir Alex Ferguson og Gary Lineker, og både deres og alle andres støtte sætter jeg meget stor pris på, sagde Laudrup.

Sponsoreret indhold