Enke-baronesse: - Carolines far kunne have været i live i dag

Molise Iuel-Brockdorff (t.v.) mener, at Caroline Flemings far, lensbaron Niels Iuel-Brockdorff (nummer to fra venstre), måske kunne være i live i dag, hvis Svendborg Sygehus havde opdaget hans kræftsygdom.

Molise Iuel-Brockdorff (t.v.) mener, at Caroline Flemings far, lensbaron Niels Iuel-Brockdorff (nummer to fra venstre), måske kunne være i live i dag, hvis Svendborg Sygehus havde opdaget hans kræftsygdom.

Foto: All Over Press)

 
Caroline Flemings far, Lensbaron Niels Iuel-Brockdorff, døde fredag i sidste uge.
 
Han blev 78 år gammel.
 
 
Det sidste halvandet år var han plaget af en kræftsygdom, som i sidste ende blev hans død.
 
Kræftsygdommen blev opdaget på Rigshospitalet.
 
Her havde Niels Iuel-Brockdorff og hans hustru Molise søgt hjælp, efter at læger på Svendborg Sygehus fire måneder tidligere efter endt undersøgelseforløb havde erklæret, at lensbaronen ikke var ramt af kræft.
 
Men Caroline Flemings far ville have en 'second opinion' og kontaktede derfor Rigshospitalet, fortæller Molise Iuel-Brockdorff til BT.
 
 
Her konstaterede lægerne, at Niels Iuel-Brockdorff var ramt af kræft i nyrerne, som havde bredt sig til lungerne.
 
Og Molise Iuel-Brockdorff er ulykkelig og vred over, at kræftsygdommen ikke blev opdaget på Svendborg Sygehus.
 
- Jeg er rigtig, rigtig ked af det. For hvis de i det mindste havde sagt, at de ikke vidste, om det var cancer. Men de sagde, at det ikke var cancer. Og fordi de sagde, at han ikke havde cancer, så nåede det at sprede sig. Det glemmer jeg aldrig afdelingen på Svendborg Hospital for, siger lensbaronessen til BT.
 
Hun kan ikke slippe tanken om, at det måske var gået anderledes, hvis lægerne på Svendborg Sygehus havde opdaget den alvorlige sygdom.
 
- Han kunne jo have levet i dag, hvis de havde sagt, at det måske var cancer. Jeg er fornærmet - og fortvivlet. Jeg ville gerne have haftham i minimum ti år mere, men det fik jeg ikke lov til, siger Molise Iuel-Brockdorff til BT.
 
Niels Iuel-Brockdorff døde på privathospitalet Helios i Slesvig i Tyskland.
 
 
Her var han indlagt flere gange i løbet af det sidste halvandet år både i forbindelse med operationer og undersøgelser.
 
Men Caroline Fleming nåede ikke frem for at sige farvel til sin far på hans dødsleje.
 
Da der blev slukket for respiratoren, sov lensbaronen stille ind, mens han holdt Molise i den ene hånd og sin anden datter, Dudi, i den anden hånd.
 
SE og HØR har kontaktet Svendborg Sygehus for at give hospitalet mulighed for at kommentere Molise Iuel-Brockdorffs udtalelser om, at Caroline Flemings far kunne være i live i dag, hvis Svendborg Sygehus havde sagt, at lensbaronen måske havde cancer.
 
- I sager, hvor patienten er afgået ved døden, har vi som hovedregel ikke juridisk mulighed for at udtale os til pressen om sagen, heller ikke via en fuldmagt fra eventuelle efterladte. Vi er rigtig kede af, hvis enken føler, at der er sket fejl i hendes mands forløb, men vi vil opfordre hende til at kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed, som har den juridiske mulighed for at belyse sagen yderligere, så forløbets sammenhæng kan blive udredt, siger Ulla Geertsen, ledende overlæge på Urinvejskirurgisk Afdeling L på Svendborg Sygehus til SE og HØR. 
 
Niels Iuel-Brockdorff bliver begravet fra Valdemar Slots Kirke i morgen, lørdag.
 
Se stort galleri med Caroline Fleming:

Caroline Fleming, januar 2017

 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close