Nyheder 17. juli 2014

Englebasse og dæmoner mødes i sommerlandet

Stor forskel på sceneshowet hos Grøn Koncert-kunstnere
Burhan G er den bløde...
Burhan G er den bløde...
Foto: Claus PoulsenEt banner med engle kontra fri bar på scenen. Rapgruppen Suspekt og popsangerne Burhan G leverer sceneshows i hver sin ende af spektret, når Grøn Koncert-karavanen rejser i gennem landet denne sommer.

- Han er englen, vi er skurkene, siger Bai-D, aka Andreas Bai-Duelund, fra Suspekt.

LÆS OGSÅ: Tjente kassen på boligsalg

Sammen med sine hiphop-homies Orgi-E aka Emil Sørensen og Rune Rask har han ofte haft modeller på scenen - udklædte som alt fra slavedrenge til Lambrusco-præster.

- Idéerne opstår tit, når vi er i studiet eller ude på turné. Så finder vi på nogle åndssvage ting a la "skal vi ikke have nogle nonner med næste gang", forklarer Orgi-E.

LÆS OGSÅ: Sådan scorede hun Burhan

Men selv om Suspekt altså ofte gør brug af religiøs symbolik i deres sceneshows, ligger tonen dog langt fra den højstemte salmesang, der synes at have inspireret rapgruppens modstykke, Burhan G.


Suspekt kører en noget hårdere linje i deres sceneshow. (Foto: All Over Press)

På sit seneste album "Din for evigt" har den dansk-kurdiske sanger fået trykt et cover med de to mytologiske engle "Amor og Psyche" afbilledet som to små englebørn i kærlig omfavnelse. Et ikonisk billede, som nu også fylder et stort banner, der skal pryde scenen under Burhan G's kommende koncerter.

- Jeg prøver at formidle konceptet på pladen ud i et show. Jeg synes, at mit banner meget godt illustrerer de sange, jeg har på pladen og de emner, som jeg snakker om, siger han.

LÆS OGSÅ: Burhan G: - Jeg er klar til at blive far

Med numre som "Kalder mig hjem", "Kærlighed og krig" og "Karma" har den sangeren åbnet sig endnu mere op for sit publikum, som han oplever, at de nye sange har bragt ham langt tættere på.

- Jeg oplever, at de her sange, giver en helt ny fantastisk forbindelse mellem mig og publikum. Jeg tror, det bliver et af de smukkeste shows, siger han.

LÆS OGSÅ: Er du klar til årets Grønne Koncerter?

Et lignende skønhedsløfte skal man ikke forvente fra Suspekt.

Til deres koncerter lover de til gengæld en kæmpe fest på scenen.

- En koncert skal være en visuel oplevelse lige så meget som en lydoplevelse. Vi kan ikke afsløre så meget om sceneshowet på Grøn Koncert. Det skal helst ramme lidt uventet, så det får en effekt på publikum, siger Bai-D.

- Vi kan dog garantere, at der kommer til at være både en bar og en bartender på scenen, afslører Orgi-E.

Grøn Koncert løber første gang af stablen den 17. juli i Kolding og vil herefter blandt andet gæste Aarhus, Aalborg og Odense, inden de traditionen tro slutter det hele af med en koncert i Valbyparken i København søndag den 27. juli.

Sponsoreret indhold