Nyheder5. oktober 2016

Elsket julekalender vender tilbage

'Putte' og gas- og vandmesteren på skærmen i december
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/niels-olsen.jpg
 Foto: All Over Press)
Så er der godt nyt til alle der har savnet TV 2's julekalender for voksne, 'Andersens Julehemmelighed'. Den vender tilbage til skærmen den 1. december i år - 23 år efter premieren.
Det er historien om den julefjendske familien Andersen. Enebarnet 'Putte Andersen', spillet af Søren Hauch-Fausbøll, bor sammen med sin far og mor, Tage og Åse. Putte er 18 år, men har aldrig holdt jul, da hendes forældre grundet en frygtelig hemmelighed ikke har holdt jul i 20 år. Putte er ked af de kvindelige former, naturen har udstyret hende med og sparer derfor op til et sæt større bryster.
Julekalenderen handler om bestræbelserrne på at få familien Andersen til at genindføre julen. 'Julemand 39' spillet af Claus Bue har ikke gjort sit arbejde ordentligt og skal op til en ny julemandseksamen og får som opgave at få julen tilbage i familien Andersens stuer. Han sender sin nisse 'Frits' af sted til Andersen-familien forklædt som gas- og vandmester. Putte bliver stormende forelsket i gas- og vandmesteren, og i julekalenderen følger vi de mange forviklinger i forsøget på at genindføre julen. Frits spilles af Søren Østergaard, og i andre roller ses Torben Zeller og Niels Olsen.
'Andersens Julehemmelighed' blev første gang sendt i 1993 og igen i 1998. Den opnåede meget flotte seertal med et gennemsnit på 1.650.000 seere. Det er HER OG NU, der kan fortælle historien om genudsendelsen af den populære julekalender. - Det er dejligt, fordi den har været hemmelig i mange år. Vi møder alle sammen hele tiden folk, der spørger, ­hvornår den bliver genudsendt, men vi har ikke vidst noget. Jeg er spændt på, hvad folk siger i dag - om det nye publikum tager den til sig, siger Søren Hauch Fausbøll til HER OG NU.

Sponsoreret indhold