Ekspert om Hareide: - Han er genopstået fra de døde

Åge Hareide er ny dansk landstræner

Åge Hareide er ny dansk landstræner

(Foto: All Over)

Som forventet er norske Åge Hareide i dag blevet præsenteret som ny landstræner for det danske fodboldlandshold. Nu er det store spørgsmål så hvad danske fodboldfans kan forvente af Åge Hareide, der blandt andet tidligere har stået i spidsen for det norske landshold?

- I har fået en rutineret mand med meget temperament. Han er meget arbejdsom og meget flink til at snakke med både pressen og spillerne. Her i Norge har han ikke det allerbedste eftermæle, men når man tænker på hvordan Morten Olsen gjorde det i den sidste tid som dansk landstræner, er det nok ikke så dårligt alligevel, siger Øyvind Brenne, sportschef på Norges største avis, VG, til SE og HØR.

Åge Hareide kommer fra et job som cheftræner for den svenske storklub Malmö FF, hvor han har haft stor succes. Det har overrasket mange af hans landsmænd, lyder det fra sportschefen.

- I sin sidste tid som norsk landstræner, gik det meget dårligt for Åge. Det gjorde det også, da han trænede Viking (norsk klub, red.) Alle i Norge troede han var færdig. Han er nærmest genopstået fra de døde og har kvalificeret Malmö til Champions League to gange, siger Øyvind Brenne.

Mange danske fodboldentusiaster forbinder især norsk fodbold med en meget defensiv spillestil og en stor angriber oppe foran. Men det er der ikke nogen grund til at frygte med Hareide, mener eksperten.

- Han forstår sig på holdet og moderne fodbold. Som norsk landstræner spillede han med John Carew i front, men han er villig til at lave justeringer, hvis det er nødvendigt. For Danmark er det især vigtigt, at han får Christian Eriksen i gang, siger Øyvind Brenne og understreger, at den rutinerede normand også kan spille offensiv fodbold, hvis han har spillerne til det.

- Da han var træner i Rosenborg spillede han 4-3-3.  

I videoen herunder kan du se, hvordan det så ud da Åge Haride blev præsenteret

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close