Nyheder20. januar 2022

Efter et års afsavn: Dumle-slikkepinden vender stærkt tilbage

Det vakte røre landet over, da det populære stykke slik røg ud af produktion. Men nu er der godt nyt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dumle.jpeg
 Foto: Fazer

Til manges store ærgrelse forsvandt den elskede slikkepind fra Dumle fra landets slikhylder sidste år.

Men efter et års afsavn kan firmaet bag dele en glædelig nyhed: Dumle-slikkepinden vender tilbage.

Slikkepinden fra chokoladeproducenten Fazer kommer tilbage på hylderne i løbet af de kommende uger. Så når katten skal slås af tønden, kan det atter regne med Dumle-slikkepinde.

- Det er derfor en stor glæde at kunne fortælle, at den er tilbage på hylderne i løbet af de kommende uger, så vi er klar til fastelavn, siger Hans Christian Ulrich, Direktør i Fazer Danmark.

De helt vågne har måske allerede lugtet luntet. Fazer er nemlig for nylig begyndt at tease for slikkepindens comeback på det sociale medie TikTok.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Støvsugede hylderne

Det var da heller ikke på grund af slikkepindens popularitet, at den røg ud af sortimentet. Det drejede sig derimod om, at maskinen, der laver de særlige slikkepinde, var for svær at vedligeholde.

Men nu har Fazer fundet en produktionsløsning, så den klassiske slikkepind kan genopstå.

- Sidste vinter, hvor beslutningen blev taget, var der ingen løsning på, hvordan vi kunne fortsætte produktionen af Dumle-slikkepinden, da maskinen krævede tiltagende reparationer, siger Fazer-direktøren og fortsætter:

- Men vi har nu fundet den rette ekspertise til at forlænge maskinens levetid, og efter en dedikeret indsats kan vi nu sikre den unikke smag og konsistens, som Dumle-slikkepinden er kendt for.

Da nyheden om, at den populære slikkepind ville blive taget ud af produktion i marts 2021, rullede, skabte det overvældende reaktionsbølger gennem landet.

Mange danskere styrtede ud i butikkerne for at få en sidste omgang chokoladeovertrukken karamel på træpind, inden var det var for sent. Salget eksploderede.

Der var så stor rift om slikkepinden, der for mange smager af barndom, at de blev sat til salg på DBA til vanvidspriser.

Børn skrev breve

På Fazers nordiske hovedkontor i Finland fik de sågar breve fra danske skoleklasser, der både i ord og tegninger udtrykte deres ønske om, at slikkepinden kom tilbage.

Den massive opmærksomhed har da også spillet en betydelig rolle i genoplivningen af slikkepinden.

- Indsatsen for at finde en løsning på problemet med produktionen blev uden tvivl accelereret som følge af især de mange danskeres reaktion på at slikkepinden blev taget af hylderne, lyder det fra Hans Christian Ulrich.

- Det var virkelig noget, der gav genlyd på hovedkontoret i Finland, så vi skylder i virkeligheden de danske Dumle-fans en stor tak, fortsætter han.

Det var i Sverige, slikkepinden så dagens lys i 1945. Det var dog først i 1960, at den fik navnet Dumle, og i 1987 "nåede dens berømmelse helt nye niveauer med lanceringen af Dumle Original, det karamelslik, vi er så fortrolige med i dag," lyder det afsluttende i pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold