Nyheder 19. april 2014

Dronningen føler sig usikker

Selveste majestæten er udfordret af forventningerne til hendes arbejde
Af af
Dronning Margrethe føler sig både stolt, men også udfrodret, når hun viser sin kunst offentligt.
Dronning Margrethe føler sig både stolt, men også udfrodret, når hun viser sin kunst offentligt.
Foto: Brian Rasmussen

Danmarks royale overhoved Dronning Margrethe, kan også føle usikkerhed. Det skete blandt andet, da hun skulle lave scenografi til "Komedie i Florens", som har premiere på Svalegangens dukketeater i Aarhus til efteråret.

- Det er dejligt at få lov til at beskæftige sig med teater, det er inspirerende og udfordrene, for man ved, at man har med folk og gøre, som kan deres metier, så skal man ikke komme og ødelægge det hele med noget dumt amatørværk. Så må man prøve, at få det rigtige frem, og det er en udfordring, og den udfordring spiller en virkelig stor rolle for mig, fortalte dronning Margrethe, da der blev holdt pressemøde på forestillingen.LÆS OGSÅ: Se dronningen blive fejret i Aarhus

Dronning Margrethe elsker at være kreativ. (Foto: Brian Rasmussen)Danmarks kreative majestæt har selv haft stor indflydelse på, hvordan det skulle se ud.- Det er jo mig, der har lavet det, grinede dronningen, inden hun igen blev mere alvorlig.- Vi har snakket om, hvordan scenerne skulle se ud, og så prøvede jeg, at tegne det og lave nogle grove modeller, og så har vi snakket om det, afslørede dronningen.LÆS OGSÅ: Se de sjove og skøre billeder af dronningenFor ti år siden havde dronningen også et samarbejde med teatret, dengang lavede hun scenografi til "skibsdrengens fortælling", og det var den fantasifulde dronning selv, der foreslog dukketeatrets direktør, Per Brink Abrahamsen, at hun kunne stå for kulisserne til "Komedie i Florens".

Sponsoreret indhold