DR: Håndbold skyld i "1864"-seerflugt

Medieforsker i DR, Henrik Gregor Knudsen, forventer, at seertallet for \

Medieforsker i DR, Henrik Gregor Knudsen, forventer, at seertallet for "1864" retter sig i næste uge.

Foto: Miso FilmDanmarks Radio ryster ikke på hånden, efter at den store satsning "1864" søndag aften mistede 369.000 seere i forhold til sidste afsnit, og efter at i alt 551.000 seere er faldet fra siden premieren den 12. oktober.

LÆS OGSÅ: Seerne gider ikke "1864"

Fjerde afsnit af serien lå i aftes over herrelandsholdet i håndbold, der spillede EM-kvalifikationskamp mod Bosnien.

800.000 fulgte med i håndboldkampen, og for DR er der tale om et velkendt mønster, at store sportsbegivenheder hos konkurrerende tv-stationer kan stjæle tv-seere fra Danmarks Radio.

- Faldet i seertal til "1864" tilskriver vi for en stor dels vedkommende, at TV 2 viste håndboldkamp på samme tidspunkt. Vi har oplevet lignende fald i sammenlignelige situationer, siger Henrik Gregor Knudsen, der er medieforsker i DR Medieforskning.

LÆS OGSÅ: Så mange så "1864"

Andre store DR-succeser har været ramt af lignende fald på grund af sportsbegivenheder hos konkurrenterne.

- Seertallet faldt med 24 % i går. Tredje afsnit af "Arvingerne" mistede 23 procent af seerne til en EM-kamp i håndbold mellem Danmark og Makedonien, og i tredje runde af "Borgen" faldt seertallet til et specifikt afsnit med 21 %, da de lå over for en sportsbegivenhed, siger Henrik Knudsen til SE og HØR.

Det er hans forventning, at tallet retter sig.

LÆS OGSÅ: Anmelderne lunkne på "1864"

- Vi regner med, at seerne kommer igen, når der ikke er store nationale begivenheder på den konkurrerende kanal. Sådan plejer det at være, så det er ikke alarmerende, at der var dette fald søndag aften. Selv vores meget stærke programmer som eksempelvis "Hammerslag" oplever også fald i seertallet over for sportsbegivenheder hos konkurrenten, siger Henrik Gregor Knudsen til SE og HØR.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close