DR: Det skal blive bedre… ellers…

Skuespillerne fra DRs \'Arvingerne\'

Skuespillerne fra DRs 'Arvingerne'

Foto: Kasper WenstrupDe seneste dage har kritikken haglet ned over DRs nye søndagssatsning 'Arvingerne' - lyden er så mudret og utydelig, at seerne slet ikke har kunnet forstå dialogerne mellem Jesper Christensen, Trine Dyrholm og resten af skuespilholdet.

Hos DR erkender man, at der er et problem, og DRs drama-chef Pia Bernth lover bod og bedring:

- Jeg har fået at vide fra folkene bag, at det skulle blive bedre fra afsnit 3. Hvis det bliver ved med at drille, bliver vi nødt til at gøre noget ved det. Det er en stor operation at genåbne et færdigt afsnit og lave lyden om, men det kan blive nødvendigt, forklarer Pia Bernth således til Ekstra Bladet.

Øhh... hvad sagde de lige?

Pia Bernth slår dog på samme tid fast, at moderne tv-skærme også kan bære noget af skylden:

- Det handler også enormt meget om de nye fladskærme. Når vi lytter til det i produktionen, lytter vi på gamle tv med gode højtalere. Men fladskærme har ofte små højtalere og sidder op ad en væg. Det er altså ikke godt for lyden. Hvis folk hørte det på ordentlige højtalere, ville det sandsynligvis ikke være et problem, men alle ser jo efterhånden tv på fladskærme. Det gør jeg også selv.

Trods den dårlige lyd fulgte rekordmange med i arvestriden om Grønnegården - hele 1,9 millioner danskere havde således tændt for DR1, da andet afsnit af Maja Ilsøes serie løb over skærmen søndag aften. Anmeldere har også rost serien om de fire søskende Gro, Frederik, Signe og Emil til skyerne.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close