Nyheder15. december 2016

Kendis-mægler idømt fængselsstraf: Dømt for million-bedrageri

Kendismægleren Mette Lykken – der har solgt boliger for blandt andre Ghita Nørby og Casper Christensen – er sammen med sin mand Tony Mortensen blevet kendt skyldig i bedrageri i millionklassen, og de er begge idømt betingede fængselsstraffe
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette_lykken_scanpix_2.jpg
 (Foto: Scanpix)

I sin velmagtsdage solgte hun boliger for både Casper Christensen, Ghita Nørby, Jane Aamund og Janni Spies.

Men nu er kendismægleren Mette Lykken sammen med sin mand Tony Mortensen blevet kendt skyldig i bedrageri i millionklassen, og de er begge idømt betingede fængselsstraffe.

Det skriver Ekstra Bladet.

Dommen faldt i Retten i Lyngby torsdag eftermiddag, hvor Mette Lykken blev idømt et års betinget fængsel, mens hendes ægtemand blev idømt et år og tre måneders betinget fængsel.

Parret har gennem hele retssagen fastholdt deres uskyld, men dommeren fandt altså beviser for, at parret i fællesskab har begået bedrageri for millioner af kroner.

De har således snydt utallige hussælgere ved ikke at udbetale restprovenu til dem, når deres hushandler var afsluttet.

Bedrageriet begyndte i 2007 og sluttede først i december 2011, hvor Mette Lykkens ejendomsmæglerfirma gik konkurs.

I alt har kendismægleren og hendes mand bedraget hussælgere for et beløb i omegnen af 1,5 millioner kroner.

- Vi har anset det for at være underslæb af særlig grov beskaffenhed, og jeg er tilfreds med dommen, siger anklager Marianne Søltoft Buhl fra Advokaturet for specielle straffesager hos Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Begge domme er dog betingede, hvilket betyder, at hverken Mette Lykken eller hendes mand skal afsone – forudsat at de ikke begår ny kriminalitet.

Dog skal begge udføre samfundstjeneste. Mette Lykken skal udføre 150 timer, mens Tony Mortensen blev idømt 200 timers samfundstjeneste.

Både Mette Lykken og Tony Mortensen har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de ønsker at anke dommen.

Sponsoreret indhold