Nyheder17. juli 2023

Disse film og serier er påvirket af skuespiller- og manuskriptforfatterstrejken

Både skuespillere og manuskriptforfattere strejker efter forhandlinger om løn, pension og sygeforsikring i branchen er brudt sammen
FILE PHOTO: SAG-AFTRA actors strike against the Hollywood studios as they join the Writers Guild of America (WGA) on the picket like outside of Netflix offices in Angeles, California, U.S., July 14, 2023. REUTERS/Mike Blake/File Photo
Flere skuespillere og manuskriptforfattere er oppe på barrikaderne for bedre arbejdsforhold i filmbranchen.
 Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Lige nu strejker alle skuespillere i Hollywood.

Det sker, efter deres fagforening SAG-AFTRA har trukket sig fra forhandlingerne om en ny aftale med producenternes og filmstudiernes handelsforening, AMPTP.

Her er man uenig om emner som løn, pension og sygeforsikring.

Lignende uoverensstemmelser førte også til, at manuskriptforfatternes fagforening begyndte at strejke tidligere på året den 2. maj.

Derfor ser det lige nu sort ud for alle film og serier, hvor en amerikansk skuespiller eller lignede, der er medlem af SAG-AFTRA, medvirker.

Selv om der er store film på plakaterne i biograferne det næste stykke tid såsom "Mission Impossible", "Oppenheimer" og "Barbie", så er der altså film og serier, der ikke får premiere lige foreløbig, før der forelægger en aftale mellem de involverede parter.

Udpluk af film og serier, der er ramt strejken

Film:

Blade

Deadpool

Avatar 3 og 4

Gladiator 2

Serier:

Cobra Kai

Family Guy

The Handmaid's Tale

The Last of Us

Stranger Things

Ringenes Herre: Magtringene

The Mandalorian

Store skuespillernavne som Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Matt Damon, Charlize Theron og Joaquin Phoenix er også en del af strejken. Og selv om de ikke går og mangler penge, så er der flere af deres kollegaer, mindre kendte navne, som ikke tjener noget nær samme størrelsesorden som de store Hollywood-navne.

Skuespillere fra den store Netflix-hitserie "Orange Is the New Black" har afsløret deres løncheck. Flere skuespillere har fortalt, at de måtte tage ekstraarbejde ved siden af optagelserne for at få tingene til at hænge sammen.

Sponsoreret indhold