Dif amok på TV-betjent

Rene Dif på vej ind i sin ulovligt parkerede bil med manglende nummerplade efter dagens retsmøde, hvor han kæmpede for sit kørekort.

Rene Dif på vej ind i sin ulovligt parkerede bil med manglende nummerplade efter dagens retsmøde, hvor han kæmpede for sit kørekort.

Foto: Kaspar Wenstrup


Den tidligere Aqua-stjerne, René Dif , blev i dag voldsomt ophidset, da han i Lyngby Ret blev præsenteret for en video, der dokumenterede, at han havde kørt for stærkt på Helsingørmotorvejen.

Betjenten Claus H. - kendt fra Kanal 5-programmet Politijagt - var manden, som med et smil på læben afspillede den video, som kan være afgørende for, at René Dif bliver frakendt kørekortet.

Det endte med et verbalt slagsmål:

- Lad være med at smågrine. Det er ret provokerende, brølede René Dif, mens han vredt pegede mod betjenten.

Claus H. kiggede blot overbærende på dommeren og Dif - vel vidende at dokumentationen var i orden.

Anklagemyndigheden lagde i sagen op til, at René Dif skal have en bøde på 4.500 kroner samt et halvt års ubetinget frakendelse af kørekortet, fordi Dif tidligere er blevet idømt en betinget frakendelse af kørekortet og fordi han begik den nye forseelse i prøvetiden.

LÆS OGSÅ: Dif risikerer at miste kørekortet

Den 47-årige pop-stjerne var tiltalt for lørdag den 24. maj kl. 8.30 at have suset igennem en motorvejsstrækning på 430 meter med 90 kilometer i timen.

På strækningen - på Helsingørmotorvejen mellem Nærum og Gl. Holte hvor en motorvejsbro for nogle måneder siden kollapsede - var fartbegrænsningen sat til 50 kilometer i timen på grund af vejarbejde.

René Dif kørte således mere end 60 procent hurtigere end det tilladte i sin nye Opel Zafira 1,6 cdti Ecoflex, som har en tophastighed på 193 kilometer i timen.

Ved dagens retsmøde, der var det andet af to, mødte Rene Dif op uden advokat.

- Det mener jeg ikke, der er brug for, sagde han til SE og HØR.

LÆS OGSÅ:- Jeg skal skilles

René Dif mener, det var uklart, hvor hurtigt man måtte køre på stedet. Og så mener han, at han af sikkerhedsmæssige årsager var tvunget til at holde en vis hastighed for at holde det, der viste sig at være en politibil bag sig.

- Skiltningen var meget varieret og forvirrende, der stod både det ene og det andet, hvad angår hastighed, sagde René Dif ved det første retsmøde.


Claus H Politijagt Kanal 5

TV-betjenten Claus H. - kendt fra Kanal 5-programmet "Politijagt" - blev af René Dif bedt om at stoppe med at "smågrine" i retten. (Foto: KANAL 5)


René Dif appellerede til dommeren om, at han får lov at beholde sit kørekort.

- Jeg ved godt, at jeg har kørt for stærkt. Men det var lige inden prøveperioden udløb, og jeg kan ikke undvære mit kørekort. Jeg betaler gerne bøden.

Da René Difs karriere kulminerede sidst i 90'erne, havde han rigeligt råd til at ansætte en privatchauffør, i dag er hans økonomiske situation ændret.

Difs tocifrede millionformue er soldet op og erstattet af gæld. Et opslag i Bilbogen afslører, at Santander Bank har sikret sig pant i Difs bil for et lån på 222.000 kroner.

Den endelige dom afsiges først den 24. februar, så René Dif fik lov til at forlade retten bag rattet i sin bil, som under retssagen holdt ulovligt parkeret og i øvrigt manglede den forreste nummerplade.

- Jeg har lige tabt den og har ikke nået at bestille en ny, lød Difs forklaring på den manglende nummerplade.

LÆS OGSÅ: René Dif slås med kæmpegæld

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close