Rosas far kendte til mors affære: - Det var stort af ham

(Foto: TV 2)

Rosa Kildahls familie har hele livet båret på en grønlandsk hemmelighed, som den smilende og karismatiske kagekone først selv blev indvilget i sidste år.

Her fortalte Rosas mor nemlig, at hun havde haft en affære med en grønlandsk mand i midten af 1950’erne, da de bege var syge af tuberkulose og indlagt på Skørping Sanatorium. De to havde en flirt, og ni måneder senere kom Rosa til verden.

Rosa blev selv først indvilget i hemmeligheden sidste år – hendes ikke-biologiske far kendte derimod godt til hemmeligheden og affæren alle årene – men han behandlede aldrig Rosa anderledes.

Det fortæller Rosa til Ekstra Bladet:

- Jeg synes faktisk, at det var stort gjort af ham. Han kendte jo sandheden, og alligevel var der ingen forskel på os søskende. Det må have krævet en vis rummelighed. Han var jo trods alt den forsmåede part, siger hun til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Rosa Kildahl skal være med i \

Rosa har altid skilt sig ud fra sine søskende med sit mørke hår og sine mørke øje. Først sidste år fik hun sandheden at vide. Foto: Kaspar Wenstrup

I TV 2-dokumentaren ”Rosas grønlandske hemmelighed” rejste Rosa til Grønland på jagt efter sin familie.

Hendes mor havde forinden fortalt, at Rosas biologiske far hed Titus Carlsen, og at han formentlig var født i Julianehåb og et par år ældre end moderen. Men mere vidste hun ikke. 

Trods de sparsomme oplysninger lykkedes det Rosa og hendes datter af finde frem til faderen efter et kig i de grønlandske stadsarkiver.

I næste afsnit af ”Rosas grønlandske hemmelighed” får vi at se, om Rosa finder frem til sin familie.

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close