Nyheder9. februar 2017

Nikolaj Lie Kaas om sin egen fyring: Derfor ville Jussi af med mig

Når optagelserne til filmen ”Journal 64” begynder til foråret, bliver det sidste gang, at Nikolaj Lie Kaas træder i tøjet som kriminalkommissær Carl Mørck. Nu slår Nikolaj Lie Kaas for første gang offentligt fast med syvtommersøm, at han ikke længere skal spille rollen – og forklaringen kan ifølge skuespilleren meget vel være, at han ikke ligner forfatteren nok
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nikolaj_lie_kaas_0.jpg
 (Foto: Nordisk Film)

Var du én af dem, der elskede Nikolaj Lie Kaas i rollen som kriminalkomminsær Carl Mørck?

Ja, så skal du altså vænne dig til tanken om, at Nikolaj Lie Kaas om lidt indspiller sin sidste film om ”Afdeling Q”. Den fjerde film i serien – ”Journal 64” – bliver således den sidste film, hvor Nikolaj Lie Kaas spiller rollen som Carl Mørck.

Det har forfatteren bag succesbøgerne, Jussi Adler Olsen, tidligere bekræftet. Jussi Adler-Olsen har tidligere udtalt, at han ikke mente, at Nikolaj Lie Kaas havde ”meget enstrenget i sin vurdering af, hvem Carl Mørck er”, og at forfatteren havde regnet med, at Nikolaj Lie Kaas ”ville gå ned i karakteren på en anden måde. En nuanceret måde.”

Til weekendens Robert-prisuddeling udtalte Nikoaj Lie Kaas sig så første gang offentligt om sin ”fyring” fra ”Afdeling Q”.

Til BT bekræftede den 43-årige skuespiller, at det var slut. Og over for HER&NU satte han efterfølgende lidt flere ord på, hvorfor han selv mente, at det var slut.

Man skal huske på, at Jussi jo hedder Carl til fornavn, så jeg tror meget, at han spejler sig selv i figuren, fortalte han til Her og Nu i forbindelse med Robert-prisen.

- Jeg synes virkelig, at Jussi burde anerkende, at vi har gjort ham en kæmpe tjeneste. Jeg er selv meget kritisk, og jeg ville ikke sige det, hvis jeg ikke synes, at det holdt, det, vi har lavet. Det er da fint, hvis han har lyst til sige højt, at han er utilfreds og ikke synes, jeg lever op til det, han havde forventet, men jeg synes selv, at vi har gjort et godt stykke arbejde, fortalte skuespilleren videre til HER&NU under Robert-festen.

Du kan se et galleri med skuespilleren herunder:

Masser af Nikolaj Lie Kaas

Sponsoreret indhold