Nyheder6. januar 2016

Her er forklaringen: Derfor elsker vi ’Badehotellet’

Der er flere årsager til, at serien er blevet så populær, mener en ekspert
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/badehotellet-fie_2.jpg
 (Foto: Mike Kollöffel/TV 2)

1.621.000. Så mange danskere så med, da TV 2 sendte andet afsnit af ’Badehotellet’. Det er det højeste seertal for en dramaserie på TV 2 siden ’Strisser på Samsø’ i 1997. TV-seerne har taget fortællingen om Andersens fiktive, lille badehotel til sig fordi den bygger på en gammelkendt opskrift, mener en ekspert.

- Helt generelt har historiske serier på TV ganske høje seertal, især dem, som dyrker fortiden med en lidt nostalgisk idyllisk og grundlæggende humoristisk vinkel. Det er jo en serie som lægger sig lidt i den moderniserede, danske folkekomedies spor. Den foregår i et univers af fritid og fornøjelse og karaktererne er letgenkendelige og ret runde, og de spilles af folkekære skuespillere, fortæller Ib Bondebjerg, professor i film- og medievidenskab ved Københavns Universitet, til SE og HØR.

Handlingen i tredje sæson af ’Badehotellet’ udspiller sig i 1930 i Nordjylland, men det er de almindelige problemer, som vi også kender i dag, der er i fokus, forklarer Bondebjerg, der blandt andet er ekspert i dansk TV- og filmhistorie.

- Konflikterne i serien er mest familieorienterede og almenmenneskelige. Periodens ganske voldsomme sociale og politiske problemer er neddæmpet.

De folkekære skuespillere tæller blandt andre: Bodil Jørgensen, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing, Bjarne Henriksen, Anette Støvelbæk, Birthe Neumann, Sonja Oppenhagen og Cecilie Stenspil.

’Badehotellet’ sendes hver mandag kl. 20 på TV 2

https://imgix.seoghoer.dk/danmarks-bedste-tv-blad_2_2.png

Få alt om 'Badehotellet' og de andre serier i Danmarks bedste TV-blad

Sponsoreret indhold