Derfor droppede Wafande hash og alkohol

Wafande og hans slæng vil have publikum meget mere med i festen.

Wafande og hans slæng vil have publikum meget mere med i festen.

Foto: Dan Mariegaard

Han er kendt for sine glade rytmer og smilende tekster. Men med sit andet album "Nyt Land" på gaden, har den danske reggae-hitmager Wafande fået et mere seriøst indhold i sin musik.

- Der er nogle tracks, der afspejler den hårde side af at være i musikbranchen, siger han til Newspaq.

LÆS OGSÅ: Wafande slået ned

De nye sange husker for eksempel Wafande på, hvorfor han ikke længere ryger hash og drikker alkohol.

- Det er en branche, hvor der bare er fest og farver hele tiden. Men det fyldte for meget. I mine tekster har jeg på en eller anden måde advaret mig selv på forhånd, siger Wafande.

Det kan han bare først selv høre bagefter.

- Det er først bagefter, når nummeret ligger der, og jeg har givet slip på det. Det er først der, jeg sådan rigtig begynder at forstå, hvad det er, jeg har skrevet, siger han.

For otte måneder siden, besluttede Wafande at kvitte hashen. Først på prøve, men senere blev afskeden til joints permanent.


Wafande er på gaden med nyt album (Foto: Claus Poulsen)

- Jeg havde ikke overskud til at være sammen med nogen, når jeg endelig havde fri. Jeg vil beskrive mig selv som bedøvet. Det begyndte at påvirke min inspiration og min lyst til i det hele taget at komme ud, forklarer han.

Efter at alkoholen også er blevet lagt på hylden for en tid, oplever Wafande sit nye liv præcis som titlen på sin nye plade - som et nyt land.

- Min energi og min lyst til at lave det, jeg laver, har ændret sig. Mit gåpåmod er simpelthen vokset.

LÆS OGSÅ: De skal være dommere i Voice-Junior

Det er specielt numre som "Armen om mig selv", "Hvis lyset blænder mig" og "Kun en drøm", der minder Wafande om fordelene ved at skrue ned for festen og op for nærværet.

- Nogle af versene har jeg faktisk skrevet, mens jeg bare festede og havde det for vildt. Men det var først bagefter, at den ligesom sank ind.

- Måske er det i virkeligheden, det at jeg har skrevet det, der har gjort, at jeg har fået stof til eftertanke, funderer Wafande.

- Jeg tror, at man får mig mere som en helhed på den her plade, siger han.

Albummet "Nyt Land" udkom mandag og er ud over den fysiske cd også til rådighed til download og streaming.
 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close