Nyheder29. september 2016

Politiets konklusion: Derfor brændte Svinkløv Badehotel

Det var et varmelegeme i en tørretumbler, der endte med at starte brand, der forvandlede det historiske Svinkøv Badehotel til en bunke aske
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/svinkloev_badehotel_pol.jpg
 (Foto: Polfoto)

Det var kendt og elsket af tusinder – og et fast feriested for mange danskere hvert år.

Men natten til mandag udslettede en voldsom brand det historisk Svinkløv Badehotel ved Fjerritslev i Nordjylland.

Siden har brandteknikerne forsøgt at finde frem til, hvad det var det startede den voldsomme brand, og nu er de brandtekniske undersøgelser overstået. Og som politiet og teknikerne også havde formodet, var det i kælderen, at den altødelæggende brand begyndte.

- Vores undersøgelser viser, at branden på hotellet er opstået i forbindelse med en elektricitets-fejl i en tørretumbler, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tørretumblerens varmelegene var simpelthen smeltet.

- Derefter er der gået ild i den, hvilket har sat ild i andre brandbare elementer i kælderen – og så fik ilden ellers fat, siger Frank Olsen i pressemeddelelsen.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/svinkloev_badehotel_pol.jpg
 (Foto: Polfoto)

Ingen af hotellets omkring 70 gæster kom noget til ved den voldsomme brand natten til mandag. Foto: Polfoto

Politiet tilføjer, at der var tale om et uheld, og at der ikke foreliggeren forbrydelse. Dermed er politiets efterforskning nu slut.

Det er ikke badehotellets gæster, der blev efterladt i chok og sorg over branden natten til mandag. Også skuespillerne fra TV 2-serien ”Badehotellet” er chokerede over den voldsomme brand.

Serien, som har haft stor succes på TV 2, er nemlig inspireret af den over 90 år gamle badehotel i Fjerritslev i Nordjylland.

Flere af scenerne blev således optaget i nærheden af badehotellet – og havde hotellet ikke været så velbesøgt, havde man formentlig også lavet optagelser inde i selve badehotellet.

- Jeg synes, det er helt forfærdeligt. Det er helt vildt trist og sørgeligt, og jeg håber, de kan finde energi til at bygge det op på ny. Det påvirker mig da på en måde. Vi har jo været der, og jeg har spist derinde. Så det er virkelig trist, udtalte Amalie Dollerup, der spiller Amanda i serien, tidligere på ugen til mx.dk.

Også Lars Ranthe, der spiller grosserer Georg Madsen, blev chokeret over nyheden:

- Det er tragisk. Godt ingen kom noget til. Har været der flere gange i arbejdssammenhæng, og det var lige imponerende hver gang. Det er jo et dansk stykke kulturhistorie. Jeg håber, man kan genopføre det, fortalte Lars Ranthe tidligere på ugen til mx.dk.

Svinkløv Badehotel blev opført i 1925.

Se billeder af badehotellet herunder:

Svinkløv Badehotel 26092016

Sponsoreret indhold