“Badehotellet”-stjerner efter brandulykke: Det er helt forfærdeligt

\

"Badehotellets" stjerner er i chok over den voldsomme brand, der natten til mandag udslettede Svinkløv Badehotel i Nordjylland.

(Foto: All Over og TV 2)

Danskerne vågnede mandag op til en ganske trist nyhed: Det historiske Svinkløv Badehotel i Nordjylland var brændt ned til grunden.

Heldigvis nåede alle gæster ud af det næsten 100 år gamle badehotel, før at flammerne opslugte hotellet.

Men branden har stadig chokeret det meste af landet.

Også skuespillerne fra TV 2-serien ”Badehotellet” er chokerede over den voldsomme brand. Serien, som har haft stor succes på TV 2, er nemlig inspireret af den over 100 år gamle badehotel i Fjerritslev i Nordjylland.

Flere af scenerne blev således optaget i nærheden af badehotellet – og havde hotellet ikke været så velbesøgt, havde man formentlig også lavet optagelser inde i selve badehotellet.

Jeg synes, det er helt forfærdeligt. Det er helt vildt trist og sørgeligt, og jeg håber, de kan finde energi til at bygge det op på ny. Det påvirker mig da på en måde. Vi har jo været der, og jeg har spist derinde. Så det er virkelig trist, siger Amalie Dollerup, der spiller Amanda i serien, til mx.dk.

Også Lars Ranthe, der spiller grosserer Georg Madsen, er i chok:

- Det er tragisk. Godt ingen kom noget til. Har været der flere gange i arbejdssammenhæng, og det var lige imponerende hver gang. Det er jo et dansk stykke kulturhistorie. Jeg håber, man kan genopføre det, siger Lars Ranthe til mx.dk.

Rosalinde Mynster, som spiller stuepigen Fie i ”Badehotellet”, er også påvirket af branden:

- Det er så forfærdeligt. Det smukke, gamle hotel. Vi plejer at filme i området, så det er meget underligt, når jeg har været vant til at se det der, fortæller hun til mx.dk.

Den voldsomme brand begyndte formentlig i badehotellets køkken, der var placeret i kælderen. Men hvad der udløste branden er stadig uvist.

Svinkløv Badehotel blev opført i 1925.

Se billeder fra det nu nedbrændte badehotel herunder:

Svinkløv Badehotel 26092016

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close