Nyheder16. oktober 2015

Dårlig nyt, Henri: Derfor bliver du ALDRIG konge

Atter en gang er prinsgemalen Henrik utilfreds med, at han ikke kan få en højere royal titel i det danske samfund. Men han kan godt droppe det, for han bliver ikke konge
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/2010/royalt/juli-august-september/prins-henrik.jpg
 (Foto: All Over Press)

Dronning Margrethes mand, prins Henrik, brokker sig endnu en gang over, at han ikke kan få titel af Konge i Danmark.

Han har ifølge BT brokket sig til den franske avis Le Figaro og sagt, at han simpelthen ikke kan fatte, at han ikke kan blive kaldt Konge. Ja, han er faktisk direkte vred over situationen og føler sig dårligt behandlet.

- Hvorfor kun være prins og Hans Højhed, men ikke Hans Majestæt? Det gør mig vred, at jeg bliver udsat for diskrimination. Danmark, der ellers er kendt for at være en ivrig forsvarer af ligestilling mellem kønnene, er åbenbart villige til at betragte ægtemænd som mindre værd end deres koner, siger prins Henrik ifølge BT.

Prinsgemalen bruger diskriminationskortet i sin kamp for at kunne kalde sig konge. Man skulle ellers tro, at siden han blev gift med vores dronning i 1967 fik titlen af prins, havde sat sig ind i den danske tronfølgelov.

Et af de største punkter i den lov siger, at kun efterkommere af kong Christian den 10. (som var Margrethes farfar) og dronning Alexandrine kan kalde sig Hans eller Hendes Majestæt.

Det ville kræve en ændring af tronfølgeloven, hvis den franske prins skulle gøre sig forhåbninger om at komme i nærheden af at arve tronen.

Men det ville kræve en lovændring, som skulle foretages ved et flertal i Folketinget OG igen vedtages ved et nyt Folketing senere hen.

Rent faktisk var det Henriks eget valg at kalde sig prinsgemal i 2005 fremfor ’bare’ prins. På det tidspunkt var der nemlig begyndt at komme en hel del prinser til den voksende kongefamilie, så han ville gerne kunne skelnes fra de unge prinser.

Til at arve tronen fra Margrethe er det hendes og Henriks søn, Kronprins Frederik, der i fremtiden vil kunne kalde sig kong Frederik den 10. Til at overtage tronen efter Frederik er hans søn, Christian, der netop er fyldt 10 år.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-cta_facebook_116.png
null

Sponsoreret indhold